Miért csak az államisok jogosultak az ösztöndíjakra egyéb támogatásokra?
(+info :Idén kezdtem az egyetemet, tavaly januárban lenullázták az államis helyeket a szakon amire jelentkeztem, szóval nem azért vagyok költségtérítésesen mert 350pontom lett csak és utálok tanulni.
Semmire nem vagyok jogosult, mindegy , hogy tanulok, miben veszek részt stb.. Most meg kitalálták, hogy mégis adnak államis helyeket a szaknak jövő szeptembertől! Kicsit igazságtalannak érzem, hogy nem a teljesítmény számít:( )
Felvételiz újra az állami helyre aztán amit megcsináltál már azt majd beszámíthatód.
Valahol van benne logika mert aki 120-250. ezer körül ki tud fizetni félévente az nem rászoruló.
Szia!
Én fizetősön vagyok, annak idején 5 ponttal csúsztam le az államis helyről, és jól tanulok, de államilag támogatottra nem soroltak át 4.8-as átlaggal... szakonként nálunk 2 embert sorolnak át általánosságban... én TDK-zni szoktam, eddig mindig I. helyezett voltam, így "leakasztok" félévi 50 ezer forintot, és igyekszem mindenféle pályázatban részt venni, és jó helyezést elérni, vagy megnyerni, így juthatok fizetősként is pénzhez... az egyetem viszont nem ad semmilyen támogatást.
Leginkább a parasztlogika miatt van így, hogy aki költségesen van, az úgyis kit tudja fizetni a tandíjat és nem szorul rá. Meg nyilván azért van költségesen, mert kevés a pontja, nem jutott be államira stb.
De ugye ez valójában baromság (lássuk pl. a te esetedet.), szóval gagyi a rendszer.
Amúgy simán újrafelvételizhetsz államilag támogatott helyre, és ha felvesznek, akkor átkerülsz államira, kreditjeidet meg elismerik, szóval folytathatod a sulit ugyanúgy, csak már államin. Nekem is így csinálja egyik barátom.
"nem saját hibámból kerültem költségtérítésesre"
- Dehogynem. Tudtad jól, mit vállalsz. Most csak ezek a szakok így feltünőek, de egy rakás továbbképzés már évtizedek óta csak költségtérítéses formában indulnak,m int pl. pszichológiai szakvizsgák, melyek nélkül az ember hiába végezte el az egyetemet, nem dolgozhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!