Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » 7. -es vagyok, a közeljövőben...

7. -es vagyok, a közeljövőben pszichiáter szeretnék lenni. Milyen lépéseket kezdhetnék el tenni?

Figyelt kérdés
13 éves vagyok, és már régebben elhatároztam, hogy pszichiáter szeretnék lenni. Szeretnék nagyon a mentális betegséggel küzdő emberekkel foglalkozni majd!:) Nagyon szeretem a kémiát is. És már előre szeretnék tudni ezzel kapcsolatosan mindent, illetve felkészülnék! Szóval milyen lépéseket kezdhetnék el tenni?
2013. febr. 6. 22:35
 1/3 anonim ***** válasza:

Menj olyan szakközép iskolába, ahol van egészségügyi rész.

Majd ha kell, menj faktra biológiából és kémiából, érettségizz belőlük emelt szinten, és utána felvételizz a SOTE pszichiáter szakára.

2013. febr. 6. 22:43
 2/3 anonim ***** válasza:

Ne egészségügyi szakközépre, inkább olyan gimnáziumra pályázz, ahol rendesen oktatják a természettudományokat. Gyúrj maxi módon a kémiára és a bioszra, ne maradj le matekból és fizikából se! (Főleg matekból ne, a fizika mindegy.) Szóval a gimnázium utolsó két évében a biosz és kémia fakt jól hangzik, ha tudsz mindkettőből emelt érettségit tenni, akkor már lényegében nyert ügyed van. (Akkor olyat is tudsz játszani, hogy csak az egyikből teszel emelt érettségit, a másikat megírod nagyon jóra, és még nyelvvizsgával a maradék plusz pontot bezsebeled, vagy valami hasonló. De tudd a bioszt és a kémiát is nagyon jól.)

A SOTE pszichiátria szak is jól hangzik, ahogy az előző válaszoló írta.

2013. febr. 6. 23:19
 3/3 anonim ***** válasza:

Kiegészíteném, hogy jól hangzik a pszichiátria szak, csakhogy nincs ilyen. Ahhoz hogy pszichiáter legyél, ahhoz előbb el kell végezni a 6 év általános orvosit, majd utána szakosodni pszichiáternek.

Ahhoz hogy orvosira felvegyenek ahhoz jó kémia és biosz emelt érettségi kell, tehát olyan gimibe érdemes menni ahol ez a két tárgy erős.

2013. febr. 7. 08:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!