Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Az alábbi szakmák közül...

Az alábbi szakmák közül melyik a legmegélhetőbb ma Magyarországon?

Figyelt kérdés
Jelenleg szociális munkásnak tanulok, de kiábrándultam a szakmából már most (bár van még 1,5 évem az egyetemből), ezért nem ezzel akarok elhelyezkedni. Gondolkozom néprajzon, pszichológián és könyvkritikus is szívesen lennék. Pszichológiára nagyon nehéz bejutni, újra kéne érettségiznem 2 tárgyból is hozzá + nyelvvizsga (amit ha nagyon összeszedem magam, valószínű meg tudnám csinálni), és akkor talán lenne esélyem, de úgy hallottam, hogy nagyon telítve vannak ezek a szakok és állások is. A néprajz is nagyon érdekel, de kérdéses, hogy mennyire lehet ebből megélni. A könyvkritikus szakmához úgy tudom, magyar szakot kéne elvégeznem, de egy régebbi kérdésemre ezzel kapcsolatban azt válaszolta valaki, hogy csak mellékállásként gondolkozzam rajta, mert nem biztosítja a megélhetést. Masszőr tanfolyamon is gondolkozom, mert ez is érdekel és szeretem is. 20 évesen hova menjek tovább? Szerintetek minek van a legtöbb értelme? Nem akarok gazdag lenni, csak stabil otthont szeretnék teremteni.
2009. szept. 4. 11:28
 1/5 anonim ***** válasza:
69%
Masszőr-gyógytornász tuti jó. Egyre több a lerobbant ember. Örök szakma mint a sírásó.
2009. szept. 4. 11:35
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Az első hozzászólónak van igaza. Az lenne a legjobb ha azt végeznéd. Viszont akkor ezt a sulit most hagyd abba, mert folyamatosan veszíted a féléveidet azzal, hogy ott tanulsz és nemsokára sehol nem úszod meg, hogy fizetősre kelljen járnod. Az állam csak 12 félévet finanszíroz.
2009. szept. 4. 12:49
 3/5 anonim ***** válasza:

Pszichológia nagyon jó.. én szerintem

A Gyógytornász szerintem is jó ötlet

Hát több most nem igazán jut eszembe.. olyan amire mindig szükség lesz. de például szerintem gyógytornászra sokaknak szüksége van és lesz is!

2009. szept. 4. 13:40
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia! Bocsi, hogy offolok, de miért ábrándultál ki a szoc. munkás szakból? Az ELtÉ-re jártál? Vagy hova? És mi az ami nem tetszett benne?

Csak azért kérdezem, mert engem ide vettek fel (megjegyzem kb 15 éves korom óta ezt is akartam), de most, hogy kezdődik a suli , egyre idegesebb vagyok:S

2009. szept. 4. 14:18
 5/5 A kérdező kommentje:

14:18

Nem baj, hogy offolsz. :) Nem akarom elvenni a kedved a szoc.munkától, mert nagyon sok olyan dolgot tanultam ezen a szakon, ami mint embert, "jobbá" tett és tágította a látóköröm. Viszont voltam már pár helyen gyakorlaton, és mindenhol csak azt látom, hogy vagy nincs még kiépítve az adott intézményen belül a szociális munkás munkaköre, vagy nem ér vele túl sokat. Ezt úgy értem, hogy azért választottam ezt a szakot, mert segíteni akartam az embereken, de szerintem az nem elég, hogy egy családsegítőben mondjuk kiadok egy hátrányos helyzetű családnak egy kenyérutalványt, túl kicsi vagyok ahhoz, hogy úgy segíthessek, ahogy én azt szeretném. Az emberek gondolkodásmódját, szokásait, előítéleteit nem tudom megváltoztatni. Persze valószínű én voltam eleve túl naiv ehhez a szakhoz. A másik problémám az, hogy azokon a területeken, amiken szívesen elhelyezkedtem volna, nagyon kevés sikerélményed van, és hiába tanuljuk, hogyan előzzük meg a szakmai kiégést, ismerve magam, ha folyton falakba ütközöm, lelkileg nagyon megviselne. Szóval a családsegítés, ifjúságvédelem, szenvedélybetegekkel való foglalkozás, tanácsadás ezek miatt lett kizárva. Irodai munka abszolút nem érdekel (munkaügyi központ stb.), a többi területen (idősgondozás, fogyatékkal élők, hajléktalanok stb.) nem tudnék dolgozni. Remélem kielégítettem a kíváncsiságod, de Neked sok szerencsét kívánok ehhez a szakhoz, mert tényleg vannak szép részei is, csak nekem ez túl kevés. Ja és amúgy a SZIE-EKI hallgatója vagyok.

2009. szept. 5. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!