Mit válasszak? Fizika, matek, informatika tagozatokban gondolkodom.2-t veszek fel, de melyik 2 legyen? A villamosmérnökön gondolkodok, oda melyik való? Meg az informatika irány, oda mi?
Matek, fizika.
A matek az alap, akár villamosmérnökire, akár infós szakra mész, nagyon fontos, mind a mérnökinek, mind az informatikának az alapja.
Infón olyan sok hasznát önmagában nem vennéd, de magával a tanulásával, feladatmegoldásokkal fejleszted az agyad, problémamegoldó-képességed javul. Mérnökin nincs mit mayarázni, fontos.
Ezzel szemben a középiskolás infóval még emelt szinten tanulva se mész semmire, egyszerűen nincs értelme azzal menni, ha mellette tanulhatsz fizikát is, ami, ha a villamosmérnöki mellett döntesz, sokkal nagyobb előny. Infós szakon úgysem tanítanak rendesen programozni, inkább a matematikai alapját tanuljátok meg, maga a programnyvek használatát önszorgalomból fogod megtanulni.
én 2 éve voltam ilyen helyzetben (habár én mérnökinfóra szerettem volna menni). anno én mind3at felvettem, tavaly előrehozott érettségitem fizikából, most szintemelőzök, emeltet csinálok matekból, emelt infón meg csak úgy vagyok, tanuljuk a programozást, de nem érettségizek belőle). ha nem + megterhelés számodra vedd fel mindet :D
mérnökinfón kell matek és fizika vagy informatika, tudtommal villamosmérnökin is ezek kellenek( ha nem vesznek fel mérnökinfóra, villamosmérnök a második lehetőség BME-n, ha oda sem hát ELTE proginfó)
Matek, fizika a villamosmérnökire, matek, infó az informatikára.
Az emelt infó nagyban függ a sulitól is. Nálunk az infó fakt gyakran nem is volt megtartva, vagy ha meg is volt ECDL-re készültek, ami (hogy finoman fogalmazzak) nem sokat ér.
Máshonnan jött infó faktosok meg mesélik, hogy ők programoztak emelt informatikán.
Én matek-fizikás voltam, de nem bántam meg. Amit átvettünk matekfakton (sorozatok, fv-ek, határértékek, deriválás, alapvető integrálok, integrál fogalma), azt a prof olyan gyorsan tolta le, hogy nem tudom elképzelni, hogy valaki közép matekkal azt tudta fogni.
88%-os emelt fizika érettségit tettem, ezek után jött egy végigsörözött nyár, majd fütyörészve átmentem a 0. fizika zh-n. (Felmérő, hogy kell-e bevezető fizikára járnod.) Ennek ellenére felvettem a bevezető fizikát (a kreditekért). Szó szerint soha nem tanultam rá, de meglett, pusztán emlékezetből. Ha tanultam volna, talán jobb jeggyel is.
A matek nulladZH-t is tanulás nélkül megugrottam, két év matekfakt és egy 96%-os közép matekérettségit után.
EGy BME-s villamosmérnök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!