Hova tovább? Egyetemmel kapcsolatos kérdés.
Lakberendezés... ez a halálom. Ennyi nyelvtudással elmennél lakberendezőnek? Ne is haragudj...
Miért nem nézel szét az egyetemek/főiskolák kínálatai között? Hátha valamihez konkrétan meg jön a kedved.
"anyanyelvi szinten beszélek"
Aha, én meg a római pápa vagyok. Az anyanyelvi szint az minimum a C2-nek felel meg babucikám: [link]
Csak azért, mert béna kis országunkban a nyelvtudás igen nagy ritkaságnak számít, még nem kell olyannyira túlértékelni magadat, megnézem mikor fog egy 17 éves kislány anyanyelvi szinten megszólalni öt különböző nyelven - valószínűleg egy nyelvészprofesszornak is dicsőségére válna. De maradjunk annyiban, hogy jól meg tudod magad értetni ezeken a nyelveken - már ez is jó, hiszen régióval kapcsolatos korlátoltság nem áll fenn, oda mégy ahova akarsz, innen már csak a pénz számít, hogy mire van keret. Amúgy ez pont olyan beállítottság, amivel ha egy kicsit rágyúrsz egy gazdasági vagy egy-két term.tudományos vonalra (fizika, földtudomány?) tied a világ.
Szerencsés vagy, hogy ennyi nyelven beszélsz. Megkérdezhetem, hogyan/hol tanultál? Nem merek sajnos neki kezdeni egy harmadik nyelvnek pedig már nagyon szeretnék.
Irodalom és történetelem kb. bármihez jó felvételi tárgynak. A felvi.hu vagy a felvételi könyvben nézd át minden egyetem minden karának minden szakát. Hátha megtetszik valami... mert ennyi információ alapján nem lehet ajánlani semmi konkrétat, rengeteg lehetőséged van.
Ha tényleg igazán érdekel az informatika akkor azzal menj tovább!! ..és eszedbe se jusson a lakberendezés és társai féle "szakmák".A külföld megint egy elég tág fogalom. Találd ki, hogy mely országok érdekelnének, nézegesd a QS ill. az ARWU ranglistát ott szakra, országra stb. lebontva találsz egyetemeket, amiknek a honlapján megtalálod a szakokat és a követelményeket.
Az apukám olasz, anyukám francia. 5 éves korom óta élünk Magyarországon. A szüleim egymással angolul beszélnek, illetve Angliában is éltünk tehát ezt a nyelvet is megtanulhattam. Németül az iskolában tanultam meg, és mivel iskolán kívül is rengeteget foglalkoztam vele, magas szinten beszélem azt is.
Norvégot és oroszt is az iskolában tanulok, szlovént pedig magántanárnál, de ezt csak pár hónapja kezdtem.
Köszönöm szépen a válaszokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!