Jókai Mór: A kőszivű ember fiai -Richárd hol és milyen körülmények között találja meg Palvicz Ottó fiát? -Miért vált hirtelen ellenséggé Leonin Ödön számára?
Sőt, van róla film és rádiójáték is:
http://www.youtube.com/watch?v=vtmB9qMKQ6A (rádiójáték)
A filmet nem tudom, hol találod. Így pár óra alatt letudhatod az "olvasást", és utána a könyvből már könnyen kikeresed a megfelelő részt. Én inkább a rádiójátékot javaslom, tapasztalatom szerint az általában precízebben követi a könyvet, jobban jársz vele.
Jó, akkor ebben segítek. Az első kérdésnél lehet követni a történetben, ahogy keresi: elmegy a házhoz, amit Palvicz Ottó említett, onnét továbbküldik, jár a tífuszos szanatóriumban, ott talál egy cetlit a halott nő kezében. Gondolom ezek megvannak. A rádiójátékban ezt a részt megtalálod, ha meghallgatod 1:05 perctől kb. 1:12-ig, és az is kiderül, hogy hol találta meg végül. Szinte közvetlenül utána (pár perc, talán 15-től) mondják el, hogy mi van Leoninnal.
Ha pedig ez utóbbival az a bajod, hogy szerinted ez nem indok egy barátság megromlására - hát teljesen igazad van, szerintem sem, de ha ezeket leírod, gondolom elfogadják.
"-Miért vált hirtelen ellenséggé Leonin Ödön számára"
Nos Ödön hamis angol útlevelet kap Zebulontól
És mégis csak el kezd menekülni ennek birtokában.
Belefut egy orosz ellenőrzési pontba.
Az okmány jó majd belép Leonin a terembe felismeri Ödönt
Eltépi az útlevelet hogy ő nem az aki nevére szól az útlevél
Bezárják egy kalyibába a kalyiba előtt áll egy orosz Őr
Aki megszólítja és mondja hálás Ödönnek az életéért.
Amikor menekültek a szánon az orosz pusztán Az volt a kocsis.
És az őr szökni engedi de megbeszéltek szerint utána lő.
Ödönnek a menekülési útja Nagyvárad felé lett volna az útleveles verzió esetén.
Később tudja meg Ödön Rideghváry Bence már Nagyváradon kormányzó
És Őrült jó hogy nem utazhatott tovább
Hisz Rideghváry Bence ha felismeri felakasztatta volna rögtön.
Ekkor fordul meg Ödön fejében:
Nem is hagyta cserben Leonin.
Hanem éppen azzal mentette meg az életét hogy elvette az útlevelet
A barakkból a szökést pedig megrendezte
Egyáltalán nem vált ellenséggé.
Hivatalosan járt el.És megszökni engedte.És papírok nélkül inkább hazafelé vette az útját
Úgysem jutott volna el Lengyelországba.
Mert a következő állomásnál
Rideghváry Bence a parancsnok
Előzőhöz hozzáteszem: mindez a MEK könyvtár nál lévő.
E pub és Word verziókban a RÉGI JÓ BARÁTOK fejezetben és rögtön utána a NADÍR fejezetekben van
Én Hangoskönyvben hallgattam szöveghűbb mint a rádiójáték.Hatás Andrea nagyon jó előadó
Mindent halhattál A Béres Ilona féle hisztériát mikor bosszút esküszik
A Sulyok Mária nagyon eltökélt drámai hangját is
Ajánlom azt a hangoskönyvet tőle.
Jobb mint a film kicsit több mint az írott könyv(hozzáteszi saját előadását) de betű szerinti könyv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!