Ezeken belül is van rendszeres, egyszeri/rendkívüli. Első évfolyamosoknak alaptámogatás, szóval sok fajta van. De kétlem hogy bárki rendszeresen kapna havi 50ezret.
2013. febr. 1. 19:30
2/5 anonim válasza:
AZ lehetetlen vagy maximum ha éhezik és 10.000Ft/fő keresetük van. Akkor esélyes, hogy szociális segélyre kap 30-at, ösztöndíjnak, 15, bursa 5. Na így lehet, de ehhez kb. vegetálni kell.
2013. febr. 1. 19:40
3/5 anonim válasza:
Előző: azért nem kell ennyire tragikus helyzet. A bátyám 24 ezret kapott havonta szoctámból (mert 4 eltartott gyerek volt a családba), aztán 20 ezret össze lehet szedni tanulmányi ösztöndíjként (ha jó az átlagod), plusz a bursa, az 5 ezer. Ja, bocs, 49 ezer :-)
2013. febr. 1. 20:13
4/5 anonim válasza:
Ez iskolánként eléggé változó. Nálunk például havonta fizetnek, kivéve szeptember és február, mert ekkor zajlik az elbírálás, így ezeket az összegeket októberben és márciusban kapjuk meg (tehát ekkor duplán kapunk). De hogy ellen példát is mondjak.. Barátnőmék egyetemén folyton csúsznak a kifizetéssel. Például második félévben általában áprilisban szokott először pénzt kapni. Az összegek is eléggé eltérőek. Nálunk például nagyon jól fizetnek már alacsony átlagra is, páromnál alig. Volt már, hogy 2.9 körüli átlagra kaptam 15 ezer körüli összeget havonta, páromnál ilyen átlagra még nem is fizetnek. Most legutóbb 3.71re kaptam havi 33 ezret, párom erre kapna kb egy tízest. A szociális juttatások hasonlóan nagyon eltérnek, de ebben például nálunk fizetnek keveset (8-10 körül maximum), míg páromnál csupán ez az összeg van hogy eléri a 40 ezret is (teljesen átlagos körülmények között él). Összességében szerintem pontosabb választ kapsz, ha a kiszemelt egyetem diákjait kérdezed meg, mivel egyetemenként óriási eltérések lehetnek.
2013. febr. 1. 22:48
5/5 anonim válasza:
ezeknek a kérdéseknek nem sok értelme van, mert egyetemenként óriási a különbség. nálunk pl NYME TTK tényleg volt 50 ezer feletti havi tanulmányi ösztöndíj. de ahhoz valami 6 egész feletti átlaga volt az emberünknek biológia szakon.
a legtöbb helyen közel sincsenek ilyen mértékű ösztöndíjak.
ha valaki havi 30at össze tud szedni szoctámmal bursával együtt, akkor már igen jónak számít. én pl 7500 szoctám meg 6000 tanulmányit kaptam előző félévben.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!