Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Olyat csinálhat egy tanár,...

Olyat csinálhat egy tanár, hogy nem azt a jegyet adja, ami pontok alapján járna vagy ez illegális?

Figyelt kérdés
Egyik tárgyamból a tanár rosszabb jegyet adott, mint ami százalékban járt volna. Írásban meg vannak a pontszámok bizonyítéknak, tehát nem szóbeliről van szó. 95%-os össz pontszámra 4-est adott, mikor meg van adva pontosan, hogy hány százaléktól jár az ötös. Ilyenért nem lehet reklamálni? Mondhatná ilyen esetben, hogy ő szubjektíven ennyire értékelte a teljesítményem? Bár írásbelinél, akkor miért nem úgy pontozta? Nem értem.
2009. szept. 3. 06:53
 1/8 A kérdező kommentje:
Egyébként egyetemről van szó.
2009. szept. 3. 06:56
 2/8 anonim ***** válasza:
72%

előbb nézd meg lesz e az adott tanárral még tárgyad...

ha igen,akkor örülj a 4esnek,ne huzd fel,megjegyez,és abbol még sosem volt jó

de ha olyan tanár akivel nem lesz több órád,és államvizsgán is elkerül messziről,akkor tanszékvezetőhöz menj be,ha ő nem segit akkor a dékánhoz

és persze legyen egy másolatod az irásbeliben leirakrol,és ha puskábol irtad akkor tanuld meg,hogy ha belekérdeznek akkor tudd

2009. szept. 3. 07:00
 3/8 A kérdező kommentje:
Nem lesz vele már órám. Már korábban is volt vele probléma, mert az egyik dolgozatnál rosszul pontozott, de akkor elismerte. Fontos lenne a jegy. Nem részletezem, hogy miért, de pont ez az 1 jegy nagyon kellene. Végig dolgoztam a félévet és 95%-ra nem értem, hogy hogy nem lehet 5-öst adni...
2009. szept. 3. 07:05
 4/8 anonim ***** válasza:
Hát talán menj be és kérdezd meg a tanárt, hogy ő ezt miért 4re értékelte. Vagy elmondja vagy kijavítja. Reméljük.
2009. szept. 3. 07:51
 5/8 anonim ***** válasza:
0%

nézd, én is egyteemi oktató vagyok, és én is megcsinálom ezt nem egyszer, és nagyon egyszerű az oka:

Vannak oylan dolgozatok ill. olyan hallgatók, akik (most nagyon egyszerűen fogalmazok, bocsánat) ugyan elérik pl az általad említett 95%-ot, ellenben személyes tapasztalatomból pedig tudom, hogy iszonyú hülye a témához. Na most ilyen esetben én sem adom meg neki az 5-öst, az biztos. Elvégre saját jogköröm ezt eldönteni, én látom a hallgatót, persze ha már ennyire % meg veszekedés, akkor az oktató meg könnyen megoldja ám, ne reménykedj, ha bemész reklamálni, talál majd pár olyan hobát ami miatt a végén örülsz ha átmész egyáltalán, és lesz belőle 62 % .... iylen is van nem egy, és nem csak nálam.

Egy a vége: hiodd el, azért aki komolyabb egyetemi oktató, az nem hülye, és pontosan tisztában van a hallgató képességeivel, tudásával, tehát az a tény, hogy írt egy 95%-ost éppen valamikor, nem fogja ezt az egész kialakult képet megváltoztatni benne.

Sztem örülj neki, aztán maradj csendben ... én ezt ajánlanám.

üdv

2009. szept. 3. 09:17
 6/8 A kérdező kommentje:
Már elnézést, de nem is ismeri a helyzetet...miért kell egyből azt feltételezni, hogy tök hülye vagyok a témához? Nem is ismer engem, de még azt sem tudja, hogy milyen tárgyról van szó. Eleve nem is 1-2 dolgozatból jön össze egy jegy. És azokhoz mit szól, akik kipuskáznak mindent? Érdekes, hogy ők jobb jegyeket kapnak, mint a tisztességesek. Ja, bocsánat. Fejből nem lehet szó szerint leírni a könyvet - ahhoz puskázni kell. Maguk oktatók adják a lovat a csalók alá, mert úgy látszik, hogy csak így lehet jó jegyet kapni. Azért ezen gondolkodjon el, mikor legközelebb javítja a dolgozatokat.
2009. szept. 3. 10:04
 7/8 A kérdező kommentje:
Sikerült azóta beszélnem a tanárral. Átírta 5-ösre, mert neki rosszul volt összesítve - 85% volt beírva a kiskönyvébe. Átszámolta, azt mondta, hogy 95%. Szóval jó, hogy szóltam nem úgy ahogy az oktató itt javasolta!
2009. szept. 3. 15:52
 8/8 anonim ***** válasza:
Nagyon szomorú, hogy egy egyetemi oktató ilyen helyesírással ír és így fogalmaz. Amikor egy kurzuson van 300 hallgató, nem hiszem, hogy a tanár el tudja dönteni minden egyes diákról, hogy milyen jártas a témában, és ha még hülye is, de megírta azt a dolgozatot jóra, akkor legyen is megfelelően értékelve. A szubjektív megítélés pedig ha jól tudom, csak pozitívan befolyásolhatja az érdemjegyet.
2012. dec. 6. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!