Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Lehetséges, hogy nem fogja az...

Lehetséges, hogy nem fogja az agyam a tantárgyat?

Figyelt kérdés
Nem vagyok jó matekból, világéletembe 1-es, 2-es voltam szinte majdnem minden évben megakartak buktatni. És én tanultam, megirtam a leckét, nem voltam lusta. Csak egyszerűen nem értem meg úgy ahogy más. Sokszor van, hogy 5 ször elmondja s tanár és akkor talán megértem. De mások elsőre, én meg nem, elszámolom magam, összekeverem, nem ugy csinálom ahogy kéne, de elötte tanúltuk... Minden másból, 3-as 4-es voltam, csak a matekból a 2.es és ez le is rontott, meg nem értettem, hogy miért. Egyik ismerősöm, diszlexiás.(remélem helyesen irtam) És felvan "mentve" angolból, nyelvtanból, tehát kap jegyet, de ilyen 3 as ra lezárják. Nem buktathatják meg. És ha énis elmegyek ilyen kivizsgálásra, és kiderűl, hogy tényleg nem értem, akkor majd lehetséges, hogy nem buktatnak majd meg? Nem akarok lógni! Meg vissza élni ezzel! De, tényleg a matekot nagyon nem értem. Minden más tárgy meg 3-as 4 es...
2009. szept. 2. 20:36
 1/3 anonim ***** válasza:
0%
az előbb már válaszoltak erre a kérdésre
2009. szept. 2. 20:53
 2/3 A kérdező kommentje:
erre?
2009. szept. 2. 21:03
 3/3 anonim ***** válasza:
Tegnap vagy azelőtt volt diszkalkuliás kérdés. Első lépésként a Nevelési Tanácsadóba menj, ők fel tudják mérni, hogy van-e tanulási zavarod. Ha ők javasolják, akkor a következő lépés a Tanulási Képességeket Vizsgáló Szakértői Bizottság (vagy valami ilyesmi nevű), ők adhatnak javaslatot, ha indokolt, a részleges felmentésre. De nem mindenki disz-es, akinek többször kell elmagyarázni egy bizonyos tantárgyat, a diszkalkuliának elég markáns tünetei vannak.
2009. szept. 3. 11:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!