Csak én vagyok kétségbeesve, vagy más is van így ezzel?
Szóval nekem még 1 évem van az érettségiik, de rettenetesen kétségbe vagyok esve, mert rendkívül sok mindent tudni kell, gondolok itt főként az irodalom és a történelem érettségire.. Az a fő gondom, és nem tudom hogy más van-e ezzel így, de én 4-es 5-ös tanuló vagyok, mégis iszonyat rossz a memóriám, vagy hogy is fogalmazzak, egyáltalán nem érdekel pl az avantgárd kialakulása és műfajai sem a romantika, töriből sem különösebben érdekel a felvilágosodás, vagy a spártai állam, tehát amikor ezeket meg kellett tanulni, akkor leültem a könyv felé, szenvedtem vele x ideig, bemagoltam és 1 hét múlva kb semmire nem emlékeztem belőle.. De ugyanígy vagyok mindennel, nézegettem a töri érettségiket meg a tételeket, egy kukkot nem tudnék mondani semelyikről, pedig mindet tanultam anno, és akkor tudtam is, de ezek évek alatt elszálltak, pláne mert bemagoltam, hisz másképp nem tudtam megtanulni, mert iszonyat hidegen hagyott és hagy is a téma..
Nyugtassatok meg, hogy más is van ezzel így..:S Annyi képp próbáltam tanuli, h hátha megmarad valami, de semmi... És nemsoká itt az érettségi, én meg majd lesek mint borjú az új kapura, a rengeteg tétel meg feladatok előtt, úgyhogy semmit nem tudok, pedig tanultam..
Irodalomból nem kell sok mindent írni..
Megtanulsz érvelni (jól) és máris 70-80%os érettségid van.
Töriből se nehéz megszerezni a 60-70%ot.
Persze ha ezzel akarsz továbbtanulni akkor hajrá :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!