Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Csak én vagyok kétségbeesve,...

Csak én vagyok kétségbeesve, vagy más is van így ezzel?

Figyelt kérdés

Szóval nekem még 1 évem van az érettségiik, de rettenetesen kétségbe vagyok esve, mert rendkívül sok mindent tudni kell, gondolok itt főként az irodalom és a történelem érettségire.. Az a fő gondom, és nem tudom hogy más van-e ezzel így, de én 4-es 5-ös tanuló vagyok, mégis iszonyat rossz a memóriám, vagy hogy is fogalmazzak, egyáltalán nem érdekel pl az avantgárd kialakulása és műfajai sem a romantika, töriből sem különösebben érdekel a felvilágosodás, vagy a spártai állam, tehát amikor ezeket meg kellett tanulni, akkor leültem a könyv felé, szenvedtem vele x ideig, bemagoltam és 1 hét múlva kb semmire nem emlékeztem belőle.. De ugyanígy vagyok mindennel, nézegettem a töri érettségiket meg a tételeket, egy kukkot nem tudnék mondani semelyikről, pedig mindet tanultam anno, és akkor tudtam is, de ezek évek alatt elszálltak, pláne mert bemagoltam, hisz másképp nem tudtam megtanulni, mert iszonyat hidegen hagyott és hagy is a téma..

Nyugtassatok meg, hogy más is van ezzel így..:S Annyi képp próbáltam tanuli, h hátha megmarad valami, de semmi... És nemsoká itt az érettségi, én meg majd lesek mint borjú az új kapura, a rengeteg tétel meg feladatok előtt, úgyhogy semmit nem tudok, pedig tanultam..

2013. jan. 27. 18:48
 1/3 anonim ***** válasza:

Irodalomból nem kell sok mindent írni..

Megtanulsz érvelni (jól) és máris 70-80%os érettségid van.

Töriből se nehéz megszerezni a 60-70%ot.

Persze ha ezzel akarsz továbbtanulni akkor hajrá :D

2013. jan. 27. 18:52
 2/3 Darth Meow válasza:
Szerintem ne parázz. :D Emlékeszem én is azt hittem, hogy semmit sem fogok tudni (persze én olyan 3-as tanuló voltam, matekból meg éppen kettes) és simán meglett az érettségim (négyes töri/irodalom, hármas matek). Mi utolsó évben sokat ismételtünk töriből (szerintem ti is fogtok) ráadásul ott van a térkép is, lehet használni. Nem olyan veszélyes ez, mint amilyennek kinéz. :)
2013. jan. 27. 19:22
 3/3 anonim ***** válasza:
11.-ben én is tiszta para voltam, utolsó évben meg túl laza :D Írásbelik egyáltalán nem nehezek, akkor kezdtem el őket nézegetni, amikor még nem készültem rá, iskolában sem ismételtünk, olyan január vége felé. Az itthon megcsinált, előzetes tanulás nélküli érettségik így sikerültek : matek 35-60% között, töri: 40-60 között, magyar: 60 és 80 között. Én is hármas tanuló voltam, sz.rtam az egészre, a hármasokat is úgy szedtem össze, hogy óra előtt 5 perc alatt elolvastam, hogy na, akkor miből írunk. Utolsó évben érettségit leszámítva talán négyszer tanultam itthon rendesen dolgozatra vagy felelésre, szóval tényleg túl lazán vettem. Aztán végül is az angol és infó érettségim ötös, a magyar töri és matek pedig négyes lett. (Matekból alapvetően gyenge kettes, töriből pedig gyenge hármas voltam az utolsó 2 évben) Nem para ez, írásbelire alig kell készülni, tudjál forrást elemezni, legyen jó a szövegértésed, tudj verset és novellát elemezni, használni a térképet (nem kifelejteni hátul a kronológiát) illetve függvénytáblázatot használni. A szóbelire meg úgyis lesz felkészülni 1 hónapod. Az 30 nap, összesen 60 tétel (20 töri, 40 magyar), az napi 2 tétel, nagyon laza. Ha szorgalmasabb vagy és megtanulsz napi 4-5 tételt, ami még mindig simán bírható, a végére marad is 1-1,5 heted ismételni. Mondjuk ezeket úgy írom, hogy utolsó évben nekem már csak a töri, magyar és matek maradt, szóval ha neked még ott az idegennyelv és a választott tantárgy, akkor kicsit máshogy kell beosztani az időt, de ennyi. Ne aggódj!
2013. jan. 28. 22:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!