Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi van akkor, ha olyan tantárg...

Mi van akkor, ha olyan tantárgyat veszek fel, ami például nem az első, hanem a második félévben ajánlott?

Figyelt kérdés
Mert eddig úgy gondoltam, hogy felveszem azokat, amikre azt írják, hogy első félévben ajánlott, viszont ma összeszámoltam és úgy nem elég a kredit. De több első félévre ajánlott tantárgy nincsen. Akkor most mitévő legyek?
2009. aug. 31. 22:23
 1/5 anonim ***** válasza:

Semmi, mert akkor úgy van elosztva, hogy a többi félév kompenzálni fogja. Nem is tudsz felvenni második féléveset, mert vagy nincs meghirdetve, vagy kell követelmény, ami értelemszerűen neked nincs meg.

Nekem az első félévben 23, a másodikban 21 kreditem volt, pedig még szabadon választható tantárgyat is vettem fel. Ez csak az ösztöndíjnál lesz kellemetlen, mert a 4,71-es átlagomból 3,3-as ösztöndíjindex lett.

2009. aug. 31. 23:05
 2/5 anonim ***** válasza:
évente kell 30 kreditet teljesíteni, nem félévente.
2009. szept. 2. 00:29
 3/5 anonim ***** válasza:

És akkor 3 év alatt hogyan lesz neked 180 kredited?

Első voltam.

2009. szept. 2. 12:02
 4/5 anonim ***** válasza:

sehogy.

ennyi kell ahhoz, hogy ne tegyenek át államiról fizetősre.

de azért nem rúgnak ki, ha egy félévben csak 26-ot veszel fel, másikban meg mondjuk 34-et.

meg a diplomaírás alapból 15 kredit vagy mennyi.

vagyis nálunk még így volt.

2009. szept. 2. 12:13
 5/5 anonim ***** válasza:

nálunk ez annak volt probléma, aki mondjuk ismételt tárgyat 1-2szer, és nem tudott szakosodni, és ezért egy-egy félévben csak azokat a tárgyakat vette fel, amit nem sikerült megcsinálnia. ilyenkor gázos a minimum 30 kredit egy év alatt.

ha vki nem csúszik, elvégzi 3 év alatt, annak ez nem gond.

2009. szept. 2. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!