Mi van akkor, ha olyan tantárgyat veszek fel, ami például nem az első, hanem a második félévben ajánlott?
Semmi, mert akkor úgy van elosztva, hogy a többi félév kompenzálni fogja. Nem is tudsz felvenni második féléveset, mert vagy nincs meghirdetve, vagy kell követelmény, ami értelemszerűen neked nincs meg.
Nekem az első félévben 23, a másodikban 21 kreditem volt, pedig még szabadon választható tantárgyat is vettem fel. Ez csak az ösztöndíjnál lesz kellemetlen, mert a 4,71-es átlagomból 3,3-as ösztöndíjindex lett.
És akkor 3 év alatt hogyan lesz neked 180 kredited?
Első voltam.
sehogy.
ennyi kell ahhoz, hogy ne tegyenek át államiról fizetősre.
de azért nem rúgnak ki, ha egy félévben csak 26-ot veszel fel, másikban meg mondjuk 34-et.
meg a diplomaírás alapból 15 kredit vagy mennyi.
vagyis nálunk még így volt.
nálunk ez annak volt probléma, aki mondjuk ismételt tárgyat 1-2szer, és nem tudott szakosodni, és ezért egy-egy félévben csak azokat a tárgyakat vette fel, amit nem sikerült megcsinálnia. ilyenkor gázos a minimum 30 kredit egy év alatt.
ha vki nem csúszik, elvégzi 3 év alatt, annak ez nem gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!