Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » EVS önkéntességgel kapcsolatba...

EVS önkéntességgel kapcsolatban segítség?

Figyelt kérdés

Az érdekelne,hogy a küldő szervezet miben segít?

Segít lefordítani angolra az önéletrajzot és egyebet?

A biztosítás megkötésben segítenek?

Az utazás megszervezésében? Rpülő, vonat,busz, jegy, stb...

Vagy minden rám van bízva és csináljam, szervezzem ahogy jól esik vagy ahogy tudom?

Ugyan találtam egy honplapot csak azt nem,hogy ezekben mennyit segít a küldő szervezet.

Megkötik ők a szerződést vagy megmondják mit csináljak.

Hogy zajlik az egész folyamat?

#nyelvtanulás #külföld #önkéntesség #Európai Önkéntesz Szolgálat
2013. jan. 23. 15:11
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is feltettem ezt a kérdést, még senki se válaszolt...

Én ezt találtam, szeretnék menni az év második felében.

[link]

Most nem olvastam át még egyszer, amit a linken írnak, de ha esetleg nincs válasz valamelyik kérdésedre, szólj, hátha tudom... :)

Ha nem ezt találtad, elküldenéd a tiédet nekem is? Köszi!

Hová szeretnél menni?

2013. jan. 25. 13:23
 2/6 A kérdező kommentje:

Én is ezt az ldalt találtam ill. innen tájékozódom.

A kérdeseimet kiírtam.

Az oldalon találtam ilyet is :Tippek az önkéntesek felkészítéséhez (küldő szervezeteknek)

A pályázat benyújtása előtt:

- Az önkéntes megismerése, igényeinek felmérése

- Az önkéntes profiljának megfelelő fogadó projektek kiválasztása az önkéntessel közösen

- Segítségnyújtás a megfelelő önéletrajz és motivációs levél megírásához

- Kapcsolattartás a lehetséges projektpartnerekkel

[link]

Én igazáből ebből keveset kaptam. Keressek egyedül, a 2. pontról szó sem volt nálam.

Angolul nem tudok, stb...

A kérdés,hogy mit várhatok el és nekem mit kell csinálnom.

Ha mondjuk nyerek a pályázaton és mehetek akkor biztosítanak nekem nyelvtanfolyamot.Mert erről is írnak.

Hova mennék? Több ország is szóba jöhet.

2013. jan. 29. 15:48
 3/6 anonim ***** válasza:

Én addig jutottam, hogy írni kell a fogadónak, először keresel a környékeden egy szervezetet, aki segít, felveszi a kapcsolatot a kintivel, ahová mész, te közben önéletrajzot írsz, gondolom (ezt másoktól hallottam), ha fogadnak, akkor a szervezetek intéznek mindent (vízum. ha kell, stb.), Időközben felveszi a fogadó szervezet veled a kapcsolatot, hogy miért akarsz oda menni meg ilyenek (telefonon, Skype-on). Én februárban kezdem el szervezni, közben tarthatjuk a kapcsolatot, ha gondolod...

Nyelvtanfolyamról pedig annyit olvastam, hogy van olyan kinti szervezet, amelyik indít...(nekem se lenne rossz, bár én nem angol nyelvterületre mennék...)

2013. jan. 29. 17:05
 4/6 anonim ***** válasza:
Szia, én most szervezem, azt mondták kell az angol, az lesz a közvetítőnyelv.
2013. márc. 11. 20:02
 5/6 Mokos Béla válasza:
Ezek mind féligazságok. De nem fogom leírni nektek a válaszokat, mert akkor itt építhetnék egy saját honlapot. Az EVS 1996 óta működő program, 2 évig kísérleti fázisban, aztán egyre szélesebbre tárták a kapukat. 2000-től része Magyarországi is a programnak. Az EVS-ben vannak küldő és fogadó szervezetek. Minden szervezet akkreditált. CSak ők pályázhatnak támogatásért, az önkéntesek nem. Minden projekt szereplőnek pontosan meghatározott feladatai vannak. Nincs itt hely ezeket felsorolni. Nem ajánlom, hogy bárki is gerilla akcióba kezdjen, látva az itt feltett kérdéseket és válaszokat. Inkább keressetek egy tapasztalat küldő szervezetet, aki tőletek semmiféle anyagi ellenszolgáltatást nem kérhet. És kérdezzetek tőle, mert minden kérdésre van pontos válasz. Ha többet szeretnél tudni az EVS-ről, a Fiatalok a Vidékért Egyesülettől kérj segítséget.
2013. júl. 15. 16:43
 6/6 A kérdező kommentje:

Én biztos félreértettem valamit,de úgy érzem,hogy kissé magamra hagytak a dologgak kapcsolatban.

Egyre kevésbé hiszem,hogy sikerülhet.

Egyszer már próbálkoztam,de nem kellettem senkinek. Nem kaptam visszajelzést,hogy foganának. MIndhol betelt,már a következő évre keresnek,most nem keresnek,stb.

2013. júl. 19. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!