Az évszámokat hogy jegyezhetném meg könnyebben töriből?
Figyelt kérdés
Az évszámokat töriből nagyon nehezen jegyzem meg (vagy egyáltalán nem) és nem tudom hogy tanulhatnám meg könnyebben. Igazából a telefonszámokat sem tudom megjegyezni. Van erre egyáltalán megoldás?2009. aug. 31. 13:50
1/2 anonim válasza:
A tanárotok nagyon megköveteli? Ugyanis az érettségin gyakorlatilag egyáltalán nem kell tudni, mindent kinézhetsz az atlaszból. Írjál cédulákat magadnak külön dátumokkal ill. eseményekkel, és első lépésként párosítsd össze. Színes ceruzát is használhatsz, mondjuk páros végűek pirosak, páratanok kékek, hátha vizuális típus vagy, esetleg verset írhatsz, hátha költő típus vagy. Bocs a példáért, de csak ilyen telik tőlem, hogy "1241, tatár országunkba megy." Vagy az eseménycédulákat rakd sorba, így látod, hogy mi mi után következik. Kérdezd ki magad cédulákkal, mint a szavak magolását: cédula két oldalán évszám és esemény, akár öt perc alatt is átfuthatod bárhol: kikérdezed magad; amit tudsz, jobb zseb, amit nem, bal zseb, majd csak amit nem tudtál, újra. A számokban, már amelyikben lehet, próbálj valami logikát keresni vagy valami személyeshez kötni.
2/2 A kérdező kommentje:
szerintem cetlizni fogok!
2009. szept. 8. 18:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!