Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tanulási tippek, trükkök?

Tanulási tippek, trükkök?

Figyelt kérdés
2009. aug. 31. 12:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
47%
Leülsz, megtanulod. Ha még érdekel is, az a tuti.
2009. aug. 31. 12:20
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
elolvasod parszor, utana meg elmondod, ugy mintha valakinek megakarnad tanitani:) en igy csinaltam anno :)
2009. aug. 31. 12:43
 3/11 A kérdező kommentje:
köszi az addigi válaszokat. De még várok.
2009. aug. 31. 12:47
 4/11 anonim ***** válasza:
73%

én eleinte úgy tanultam,hogy elolvastam az adott részt egyszer.Másodszor kihúztam a lényeget szövegkiemelővel.Utána olvastam rövid részekre osztva,és leírtam a lényeget.Nekem ez segített,hogy olvastam és írtam is...:) Aztán mikor már több lett a tanulnivaló ezt hanyagoltam.Utána már úgy csináltam,hogy elolvastam egyszer az egészet,másodszorra kihúztam a lényeget elolvastam még párszor.És megpróbáltam elmondani a lényeget.Ha nem sikerült akkor még 3-4x elolvastam és utána ismét megpróbáltam elmondani.Végül kis cetlire írtam egy rövid vázlatot;)

Nekem ez a két módszer vált be:)

14/L

2009. aug. 31. 14:00
 5/11 anonim válasza:
68%
Igen, elolvasod max egyszer kétszer, aztán értelmezed hogy mi a lényege, alkalmazkodj a szöveghez! Ha még érdekel is a téma akkor az nagy előny mert jobban megragad én voltam kitűnő tanuló,(remélem idén is az leszek) és azt tanultam meg rendesen ami érdekelt, a többit is benyaltam, de nem ragadt meg bennem sokáig, de ezért van az ismétlés na de ez mind1. A lényeg hogy veszed az erőt és pontosan, nem elsietve elolvasod az adott leckét, szöveget, és ezután ha jó vagy megragad benned, ha nem, akkor beleolvasásokkal elmondod a leckét a teddy macinak, az ajtófélfának anyunak vagy akinek tetszik. Hidd el a végén érteni fogod, és megtanulod ;) :) 12/F
2009. nov. 30. 18:10
 6/11 anonim válasza:
51%
Attól függ, hogy milyen típus vagy...A könyvben, ami nekem meg van, leírja részletesen a dolgokat...Ha az eddigi hozzászólásokban még egyet sem tartottál jónak, akkor elmondom:Vedd fel diktafonnal a szöveget, amit mondasz, majd hallgasd meg többször is, ha kell, és akkor a füledben marad...
2009. dec. 30. 13:51
 7/11 anonim válasza:
73%

Nekem az vált be a legjobban eddig, ha rajzoltam és a rajzok alapján megtanultam a dolgokat:Dmert tudtam vmihez kötni az adott dolgokat,témákat:D :D

vagy a szótanulás...idegennyelvnél, úgy csinálom ha nagyon nem megy vagy nehéz szavak, hogy kis papír cetlikre felírom az egyiok oldalára magyar a másik oldaráa pedig idegennyelven a szót, és kihúzom az egyiket ha megy akkor kiteszem oldalra, ha meg nem akkor visszarakom:D

16/L

2010. jan. 9. 18:40
 8/11 anonim ***** válasza:
79%

a cumi akkor van, amikor pl jogon 500-600 oldalt kell bevágnod. Akkor nincs idő a visszamondogatásra, max az aláhúzogatásra... és kb 3x tudod max visszaolvasni, mert rohadtul nincs idő... jegyzetelgetni meg pláne nincs :I

a tárgyakból átlagosan 70-120 tétel van, igaz, hogy gyakran fedik egymást, de olykor ez sem könnyít, ugyanis ilyenkor azt is meg kell jegyezned, hogy ez a témakör ide is, meg oda is, meg amoda is tartozik. Én egyébként elolvastam, aláhúztam, aztán még kb 1-2x elolvastam, és megpróbáltam jól memorizálni az aláhúzott részeket, amikor olvastam. Volt, amit visszamondtam, kb a 20. tételig, amikor rájöttem, hogy nem haladok, aztán ezt hanyagoltam.viszont sosem lehetsz benne biztos, hogy tényleg tudod az anyagot. az csak a vizsgán derül ki.

2010. jan. 27. 10:48
 9/11 ledzep válasza:

olvasd el párszor

közben próbálj fejben felállítani egy vázlatot hogy tud mi jön sorban egymás után , és ha tudod miről kell beszélned akkor már tudni fogod, mert előtte elolvastad legalább 3x

2010. febr. 10. 22:26
 10/11 anonim ***** válasza:
Na légyszi irjon valaki ARRA tippet, hogy hogyan olvassam azt a kurzust, ha örulok, hogy max 1x át tudom venni???(idohiany).
2010. jún. 25. 16:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!