Tanulási tippek, trükkök?
én eleinte úgy tanultam,hogy elolvastam az adott részt egyszer.Másodszor kihúztam a lényeget szövegkiemelővel.Utána olvastam rövid részekre osztva,és leírtam a lényeget.Nekem ez segített,hogy olvastam és írtam is...:) Aztán mikor már több lett a tanulnivaló ezt hanyagoltam.Utána már úgy csináltam,hogy elolvastam egyszer az egészet,másodszorra kihúztam a lényeget elolvastam még párszor.És megpróbáltam elmondani a lényeget.Ha nem sikerült akkor még 3-4x elolvastam és utána ismét megpróbáltam elmondani.Végül kis cetlire írtam egy rövid vázlatot;)
Nekem ez a két módszer vált be:)
14/L
Nekem az vált be a legjobban eddig, ha rajzoltam és a rajzok alapján megtanultam a dolgokat:Dmert tudtam vmihez kötni az adott dolgokat,témákat:D :D
vagy a szótanulás...idegennyelvnél, úgy csinálom ha nagyon nem megy vagy nehéz szavak, hogy kis papír cetlikre felírom az egyiok oldalára magyar a másik oldaráa pedig idegennyelven a szót, és kihúzom az egyiket ha megy akkor kiteszem oldalra, ha meg nem akkor visszarakom:D
16/L
a cumi akkor van, amikor pl jogon 500-600 oldalt kell bevágnod. Akkor nincs idő a visszamondogatásra, max az aláhúzogatásra... és kb 3x tudod max visszaolvasni, mert rohadtul nincs idő... jegyzetelgetni meg pláne nincs :I
a tárgyakból átlagosan 70-120 tétel van, igaz, hogy gyakran fedik egymást, de olykor ez sem könnyít, ugyanis ilyenkor azt is meg kell jegyezned, hogy ez a témakör ide is, meg oda is, meg amoda is tartozik. Én egyébként elolvastam, aláhúztam, aztán még kb 1-2x elolvastam, és megpróbáltam jól memorizálni az aláhúzott részeket, amikor olvastam. Volt, amit visszamondtam, kb a 20. tételig, amikor rájöttem, hogy nem haladok, aztán ezt hanyagoltam.viszont sosem lehetsz benne biztos, hogy tényleg tudod az anyagot. az csak a vizsgán derül ki.
olvasd el párszor
közben próbálj fejben felállítani egy vázlatot hogy tud mi jön sorban egymás után , és ha tudod miről kell beszélned akkor már tudni fogod, mert előtte elolvastad legalább 3x
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!