Milyen állami szakokra szokott kevés lenni a ponthatár?
Már végső elkeseredettségemben írom ki ezt a kérdést... A felvi.hu-n egyszerűen nem lehet pontszám alapján keresni semmit.Nézegettem már a statisztikákat,de nem kapok átfogó képet,sőt nem átfogót sem erről.
Aki tud ilyen szakot,kérem segítsen, bármi jöhet. 300 alatti pontom van,ha idén belehúzok és újrérettségizem is max 330 lesz.
Azért az elkeseredettség,mert jelenleg olyan szakot végzek,ami érdekel,de fizetős és így nem bírom tovább folytatni.Idén újrafelvételivel megpróbálok erre a szakra csak államira bekerülni,de kell egy B terv is,ha nem sikerülne. Tehát próbálok választani mást is.
Köszi!
Van egy kevés, de rendszerint vidéken. Viszont kérdés, mi is érdekel. (mert pl. mehetsz óvodaóedagógusnak az Aporra, de ha nem érdekel, nem ajánlom)
A felvi.hu-n meg a statisztikákat nézd.
Kérdező!
Azt vedd figyelembe, hogy nem mindenhol ugyanannyi a pontod! Tehát két külön szakon, ahol mások a felvételi tárgyak, ott két különböző pontszámod lesz.
"Felvin hiába statisztikázok,próbálom átlátni az összes szak összes lehetséges ponthatárát,de teljes káosz.Nagy kár,hogy nem lehet nagyjából képességre/ponthatárra keresni."
- Én semmiféle káoszt nem láűtok. Ha a jövődről van szó, csak megér annyi fáradságot, hogy a felvi.hu-n érdeklődésed és lakhelyed alapján rákeresel szakok tavalyi ponthatárára, nem?
Nem tuodm, milyen láosszal találkoztál, mert én ma reggel direkt elkezdtem érdeklődésképp nézegetni a tavalyi ponthatárokat, és karokra lebontva meg lehet nézni tavalyi ponthatárokat a felvi.hu-n különösebb gond nélkül.
Ha visszaolvasol, egyedül én hoztam konkrét példát (óvodapedagógus Apor Vilmoson, még ha biztosan nem jó példa), de arra sem reagáltál. Sok szakon alacsony a ponthatár, de ha érdeklődésed és lakhelyed alapján szűkítesz, nem lehet gond a kereséssel. Most mi találjuk ki, minek tanulj tovább?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!