Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen állami szakokra szokott...

Milyen állami szakokra szokott kevés lenni a ponthatár?

Figyelt kérdés

Már végső elkeseredettségemben írom ki ezt a kérdést... A felvi.hu-n egyszerűen nem lehet pontszám alapján keresni semmit.Nézegettem már a statisztikákat,de nem kapok átfogó képet,sőt nem átfogót sem erről.

Aki tud ilyen szakot,kérem segítsen, bármi jöhet. 300 alatti pontom van,ha idén belehúzok és újrérettségizem is max 330 lesz.

Azért az elkeseredettség,mert jelenleg olyan szakot végzek,ami érdekel,de fizetős és így nem bírom tovább folytatni.Idén újrafelvételivel megpróbálok erre a szakra csak államira bekerülni,de kell egy B terv is,ha nem sikerülne. Tehát próbálok választani mást is.

Köszi!

2013. jan. 19. 09:05
 1/8 anonim ***** válasza:

Van egy kevés, de rendszerint vidéken. Viszont kérdés, mi is érdekel. (mert pl. mehetsz óvodaóedagógusnak az Aporra, de ha nem érdekel, nem ajánlom)

A felvi.hu-n meg a statisztikákat nézd.

2013. jan. 19. 09:16
 2/8 reptoid ***** válasza:
Leszámítva pár elitképzést mint az orvos vagy jogász, amit csak pár helyen oktatnak az országban, a legtöbb szakot vidéki főiskolákon egyetemeken is el lehet érni. Ami pl Budapesten 420 pont, az Debrecenben 240, mivel utóbbi helyen sokkal kisebb rá a kereslet.
2013. jan. 19. 09:17
 3/8 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Azt vedd figyelembe, hogy nem mindenhol ugyanannyi a pontod! Tehát két külön szakon, ahol mások a felvételi tárgyak, ott két különböző pontszámod lesz.

2013. jan. 19. 09:37
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségeket! A pontjaim vegyük úgy,hogy nem változhatnak,duplázással járok csak jól és ezt a két tárgyat szinte mindenhol figyelembe veszik,tehát 99%-ban maradok 300 körül. Felvin hiába statisztikázok,próbálom átlátni az összes szak összes lehetséges ponthatárát,de teljes káosz.Nagy kár,hogy nem lehet nagyjából képességre/ponthatárra keresni.:( Köszi!
2013. jan. 19. 11:19
 5/8 anonim ***** válasza:

"Felvin hiába statisztikázok,próbálom átlátni az összes szak összes lehetséges ponthatárát,de teljes káosz.Nagy kár,hogy nem lehet nagyjából képességre/ponthatárra keresni."

- Én semmiféle káoszt nem láűtok. Ha a jövődről van szó, csak megér annyi fáradságot, hogy a felvi.hu-n érdeklődésed és lakhelyed alapján rákeresel szakok tavalyi ponthatárára, nem?

2013. jan. 19. 17:06
 6/8 A kérdező kommentje:
Tavaly az összes iskola összes szakleírását elolvastam összehasonlítgattam ezzel egyidejűleg a ponthatárokat,elmúlt évek statisztikáit böngésztem az összes szakra tekintve. Hetekig a gép előtt ültem. Hagy kérjek már segítséget ha Nekem így esik jól illetve ha nem akarok megint keresztül menni azon a KÁOSZON mint tavaly.Mert ez igenis az! "Köszi" a segítőkész hozzászólásod.
2013. jan. 19. 19:48
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem tuodm, milyen láosszal találkoztál, mert én ma reggel direkt elkezdtem érdeklődésképp nézegetni a tavalyi ponthatárokat, és karokra lebontva meg lehet nézni tavalyi ponthatárokat a felvi.hu-n különösebb gond nélkül.

Ha visszaolvasol, egyedül én hoztam konkrét példát (óvodapedagógus Apor Vilmoson, még ha biztosan nem jó példa), de arra sem reagáltál. Sok szakon alacsony a ponthatár, de ha érdeklődésed és lakhelyed alapján szűkítesz, nem lehet gond a kereséssel. Most mi találjuk ki, minek tanulj tovább?

2013. jan. 19. 19:55
 8/8 A kérdező kommentje:
De reagáltam,megköszöntem a SEGÍTSÉGET,mert az az volt és arra is reagáltam,hogy statisztika Nekem káosz,de próbálkozom.Nem gondoltam volna,hogy Te vagy az 1. is.Nem kell eldönteni helyettem hová menjek tovább,hisz már döntöttem egyszer.Most azt kell kideríteni hol van 300 alatt államin a ponthatár.Ez szerintem NAGYON kevés helyen van kevés szakon és iskolában.De úgy látom újra hajthatom fel az egész mindenséget.:( Nem tudom mit nem értesz ebben,hogy ez miért nehéz.Mert az.
2013. jan. 19. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!