Mi lesz ha "jogtalanul" felveszem a következő félévi matricát egyetemen?
De ha teszem azt, a következő félévtől már nem szeretnék hallgató lenni,mert nincs fölösleges párszázezrem sajnos,aktiválom magam,felveszem a matricát - majd utána leadom a tantárgyat és semmi sem lesz,akkor "deaktiválódok" mert nincs kreditem vagy passzívra rak át a rendszer?
Nálunk tantárgyfelvételi időszak után szokták kiadni a matricát.
Én azt gondolom ha te aktiválod magad, felveszed a matricát, de tárgyat nem veszel fel, vagy éppen leadod, akkor kapod majd szépen a csekket a pár százezer forintról, úgy hogy még tárgyat se vettél fel. A kutyát nem fogja érdekelni hogy vettél fel kreditet vagy sem, aktiváltad magad, fizess.
igen,arra gondoltam mint az utolsó.
az egyik ismerősömnél meg az a helyzet hogy 3/3-as és ha nem sikerül a vizsgája,kirúgják. de most fel tudja venni még a köv. félévre a kurzusokat,aktiválódhat is,tehát matrica,diák szintúgy meglenne és febr első hete után rúgnák ki (már ha nem sikerül neki). na ő ilyenkor megtartja a matricát vagy valahogy pl visszanyomozzák? ilyenkor más eset mint nála,hogy én passzívra akarok menni? akkor rajtam behajtják,rajta nem?
Pont leszarják szerintem, hogy mi van azzal a pár matricával. Ha esetleg mégis nyaggatnának (kb. kizárt), akkor mondhatod, hogy hááát sajnos elhagytam. Egy központi rendszerben biztosan meg tudják mondani mindenkiről, hogy jogosult-e matricára, de az ellenőr nem ilyenekkel járkál.
Nem egy egyetemen még arra is tesz, hogyha egy másik egyetemről mentél át oda, akkor hány államis féléved maradt még. Simán 0-ról számolnak, kivéve ha az oktatási hivatal valami ok miatt mégis külön leszól. Ez utóbbi nem gyakori, nemhogy mostanában, mikor ekkora fejetlenségek vannak. Szóval magának az egyetemnek ez olyannyira mindegy, nem fognak ezért senkit főbelőni :D
Még annyi, hogy a rendszer nem biztos, hogy passzívra rak magától. Ez egyetemtől függ, illetve attól, hogy ott hogyan állították be a neptunt/etr-t.
Sokkal biztosabb, ha tárgyleadás mellett simán csak kattintanàl kettőt a passzív félévért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!