Az első sikeres félév az mit takar?
Mondjuk ha vennéd a fáradtságot és kinyitnád a sulid megfelelő szabályzatát, akkor valószínűleg megtalálnád benne a választ.
Legyen már ennyi sütnivalód! Különben mit keresel felsőoktatásban?
"Szerintem félévenként kell 30 kredit... Az ösztöndíjat is úgy számolják, hogy jegy*kredit ezt minden tantárgynál és összeadod, majd elosztod 30-al. A 30 az a súlyozott kreditindex, mivel annyit kell telejsíteni félévente. Ha 16 kredited van, még nincs veszve, mivel a "bukott" tantárgyakat jövőre si fel lehet venni, esetleg keresztfélévbe vizsgázhatsz belőlük, ha van olyanod. Viszont 2. félévben összekaphatod magad, és vegyél fel annyi tantárgyat, amennyit tudsz..."
Nem nagyon értem, hogy ez hogy jön ide? A kérdés az volt, hogy hány kreditet kell teljesíteni, hogy ne rúgják ki. És az ÉVENTE 30 kredit. Az már egy másik dolog, hogy átlagban az egy félévre 15 kredit és nem valószínű, hogy kapni fog ösztöndíjat.
És évente sorolják át az embereket, nem félévente. Ezért kell 1 év alatt minimum 30 kreditet teljesíteni.
(amúgy én is erre a félévre 29 kreditet vettem fel, akkor rögtön kirúgnak? nem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!