Az évvégi vagy a félévi jegyeket nézik a felvételinél?
egyetemre jelentkezek
a 12. évvégi vagy félévi jegyeket nézik?
és a kolifelvételinél?
Évvégi
kolinál nem releváns a középiskolai teljesítményed, akkor és ott más alapján kaphatod meg.
biztos hogy az évvégi?
mert a tanárok mondták h megvan a félévi innentől kezdve is fognak ötösöket osztogatni, de ez a félév arra van h kiszűrjék h kiaz akit nem engedhetnek érettségizni
akkor most mivan?
mindenki mást mond?
eddig még senki se jelentkezett felsőoktatásba vagy mi?
az írjon aki biztos a dolgában
vagy a tanárok beszélnek össze vissza?
ígyis kész ideg vagyok a jelentkezések, érettségi stb... miatt és mindenki más mond
Hűha. Szóval a mondanivalójuknak az a lényege, hogyha rosszul teljesítesz első félévben, akkor inkább megbuktatnak év végén is, hogy ne hozzál rájuk szégyent az érettségin.
A felvételi pontokat az év végi jegyekből és az érettségin kapott jegyekből teszik össze, valamint az egyéb pluszpontos dolgokból. (pl.: nyelvvizsga)
Iskolánként változó, hogy milyen tantárgyakat számítanak be, de követelmény, hogy utolsó két évben tanult tantárgy legyen.
Egy egyetemistától már elvárják, hogy önállóan képes legyen keresni:
"A kalkulátor a 2013. februárban induló keresztféléves képzések pontszámítási szabályaira épül."
azért gondoltam h ez más
és a tanárok is sokakat megkérdeztek, hogy a jobb jegyet adják-e meg, mert kell-e majd a továbbtanuláshoz stb...
akkor minek kérdezték ha a félévi nem számít még?
mert mindnekitől megkérdezték szinte minden tantárgyból h mi az ami fontos
ja és azok a jobb jegyet kapták ha kicsi volt az eltérés
pl.: 4,4-re már megkaptám az 5-öst ha az a tantárgy fontos
Szerintem suli függő.
Az egyik ismerősömnek tavaly kérték a féléves jegyeit.
Nézz utána a suli honlapján, vagy érdeklődj náluk e-mailben.
Félévi jegy az a középsuliba való jelentkezéskor van. A pontszámítás úgy tudom egységes, a szabályzata a felvi oldalán elérhető. (én nem teljesen voltam pontos)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!