Előrehozott érettségi? (több lent)
11.-es vagyok és előrehozott érettségit teszek bioszból,
azaz áprilisban megyek osztályozó vizsgára és még meg kell tanulnom a 12.-es anyagot is.
1.Megvárjam amíg kiadják a tételeket vagy már most neki álljak? (sztem nem ártana)
2.Meg azt hallottam, hogy van május körüli meg októberi előrehozott vagy ez iskolafüggő?
és pls írjatok le akár tapasztalatokat is meg hogy, hogy is van ez (a szóbeli, az írásbeli,stb...)>.<
mert ugye vissza lépni már nem lehet és nem is akarok csak azért mert berezeltem 1 kicsit.
ősszel is van érettségi és tavasszal is. ha őszire mész nem biztos, hogy a sulidban fogsz érettségizni, mert nem mindenhol gyűlik össze annyi diák. akkor kijelölnek egy hozzád közel eső intézményt, ahol tartanak.
és szerintem inkább a 12.-es anyagnak állj neki, hiába kezded el most tanulni a tételeket, júniusig (akkor lesz a szóbeli) úgyis kifolyik az agyadból.
nyilván lesznek olyan tételek, amikben 12.-es anyag van, szóval miért ne
mire vagy kíváncsi? :)
szóbelin kihúzol egy tételt, elvonulsz egy külön padhoz, addig hívnak mást, nyelvesek ahogy húznak, egyből felelnek, tehát arra ne számíts, hogy tökéletes csend lesz, és tudsz majd koncentrálni. szóval megvan a tételed, leülsz, szépen nekiesel, közben hívják az előttedlévőket, aztán ha elfogytak jössz te, megmondod hanyas tételt húztad, felolvasod a feladatot, aztán belekezdesz, mintha előadást tartanál (erről és erről fogok beszélni, ilyen és olyan megközelítésben blablabla), szépen érthetően elmondod, amit akartál (sztem célszerű nem egész mondatokban fogalmazni a lapon, mert csak elveszíted a fonalat, ha valamit véletlen nem úgy mondasz, ahogy leírtál), ha látják, hogy ennyire telt tőled, és még akarnak tudni valamit, majd kérdeznek, ennyi. végén megköszönik, megköszönöd, felállsz köszönsz szevasz
írásbeli meg annyi h sokanvagytok. nekem egyik vizsgán se tűnt olyan feszült, hivatalosnak a közeg, mint amire számítottam, szóval ezen ne izgulj. mintha egy TZ-t írnál, azzal a különbséggel, hogy ezen elég sok múlik.
sok szerencsét :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!