Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A szép lányokat legtöbbször...

A szép lányokat legtöbbször egyetemeken, főiskolákon átnyomják a vizsgán, sokszor akkor is, ha azt sem tudja milyen rendezvényen van?

Figyelt kérdés
A gazdag, befolyásos család fiacskáit is át kell rugdosni a vizsgákon? Volt 2 ilyen pasi ismerősöm, akinek az anyja polgármester, másiknak az apja pedig országgyűlési képviselő volt. Mindig külön mentek be vizsgázni, amikor már mindenki letudta. Volt minden vizsgán olyan arány, hogy 20 ból 1 vagy 2 ment át kettessel visítva. Ők meg külön mentek be, nulla tanulással (egyik szobatársam volt, azt sem tudta, milyen szakra jár, csak bulizott végig az egyetemen)és mégis 4 essel jöttek ki mindig mosolyogva. Van igazság vagy csak szerencséjük volt?
2013. jan. 11. 09:25
 1/9 A kérdező kommentje:
Ezt úgy kérdezem, hogy már 4 diplomám van, de soha nem kaptam potya jegyet, vérrel szenvedtem meg az egyiken az államvizsga hármasért is.
2013. jan. 11. 09:27
 2/9 anonim ***** válasza:
Én ebben nem hiszek! Nálunk a Proffok nem ilyenek.Itt tudni kell!
2013. jan. 11. 09:28
 3/9 anonim válasza:
Én lány vagyok, és nem így van. Volt már, hogy míg én készültem, egy csaj felelt, és hiába mosolygott, nem tudott semmit, és megbuktatták. Férfi tanárok is, nem csak nők. Befolyásos családból való csoporttársam tudtommal nincs, de nincsen nálunk ilyen, én nem tapasztaltam.
2013. jan. 11. 09:29
 4/9 anonim válasza:
38%
Ez régen is így volt, most is így van, és ezután is így lesz! Ismerek néhány embert, fiút és lányt, akiknek a középiskola elvégzése is emberfeletti teljesítmény volt, mégis végül lediplomáztak... Vajon hogyan? ;)
2013. jan. 11. 09:29
 5/9 okoska31 válasza:

igen van ilyen. igen, átnyomják őket addig, amíg szülők hatalmon vannak.

és amint már nem, akkor röpülnek, mint a győzelmi lobogó. a munkahelyükről is.

a gazdag szülők csemetéiket meg presztízsből járatják egyetemre, főiskolára. azoknak meg mindig kell a pénz... csak az üzleti alapon szerveződött sulikban nem nyomják át őket (egy ilyet tudok, az IBS) - mert ott nem feltűnő, hogy gazdagok a szülők...

A lényeg: a Te 4 diplomád - főleg, ha valós tudás, tapasztalat, és nyelvismeret is van hozzá - sokkal többet ér, és tartósabb lehet.

innentől meg szerintem vedd be a leszar*m tablettát, aztán kész.

bár most már Te is abbahagyhatnád a diplomahalmozást:) inkább meló - az álláspiacon többre értékelik a tapasztalatot, mint a diplomát..

2013. jan. 11. 09:31
 6/9 anonim válasza:
75%
Kedvesem unokatesójának én segítettem elkészíteni a diplomamunkáját. Sokszor az volt az érzésem, azt sem tudja melyik fősulira jár. :) Aztán mégis lediplomázott.
2013. jan. 11. 09:35
 7/9 anonim ***** válasza:
Van, hogy szerencsén múlik és van, hogy egész más álla háttérben.. Volt egy tantárgyunk, senki nem járt be szinte az előadásra, mert nem volt kötelező, meg mert csütörtök első órába volt és szerdán voltak a nagy bulik.. Volt, hogy egyedül voltam benn a teremben, de amúgy szerettem a tárgyat nagyon.. Vizsgán kb mindenki egyest-kettest kapott mert sok volt az anyag a tanár sokat megkövetelt és az előadás anyagok hiányában a legtöbb embernek gőze se volt, miről van szó.. Bementem, alig mondtam két mondatot és a tanár adott egy ötöst.. Nincsenek gazdag szüleim még szép sem vagyok és nem tudom mit gondolnak rólam a többiek.. Én tudom, hogy valószínűleg az áll a háttérben, hogy a tanár tökéletesen tudta ki vagyok, hogy szorgalmasan jártam előadásra és nem csak előtte lévő két nap tanultam..
2013. jan. 11. 09:40
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

én ahogy tapasztaltam a szépség nem elég ahhoz, hogy átmenj.

viszont 3-as és 4-es között jelenthet különbséget.

a befolyásos vagy gazdag szülök más tészta.

de itt is inkább kevés esetben használják szerintem a befolyásukat, inkább eleve a tanárok félnek a következménytől.

2013. jan. 11. 09:48
 9/9 anonim ***** válasza:

Van egy olyan nő, aki sajnos nem a legszebb. Na oda mindig elcsúnyítottan, felkötött hajjal, smink nélkül kell mennie a lányoknak, mert megbuktat, ha szép vagy.

Én inkább izzadok vért, de biztos a tudásom. Mindig volt olyan, hogy valakinek potya módon meglett. Tojni kell rájuk. :)

2013. jan. 11. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!