Teológia szak vagy angol felsőfok?
Először is ez az angol felsőfok nem világos. Egyetemre mennél tehát angolt tanulni? Az akkor anglisztika szak. Felsőfokú nyelvvizsga is van, de azért a 2 közel sem ugyanaz. Mert a felsőfokú nyelvvizsgához nem kell anglisztikát végezned, csak fogod magad és jelentkezel rá. Aztán vagy sikerül vagy nem.
Anglisztika alapképzés 3 év, mesterképzés 2 éves. Nem igazán értem mit szeretnél vele csinálni. Tanár, tolmács mesternek még talán van értelme, de annyira telített ez a szak is... ha esetleg párosítod valami ritka, de hasznos nyelvvel (pl orosz), akkor lehet értelme. Különben azért, hogy megtanulj angolul ne menj erre a szakra. Én sem jártam oda, mégis van felsőfokú nyelvvizsgám :) egyébként is, erre a szakra KÖTELEZŐ az EMELT szintű angol érettségi. Ami, ha jól értek mindent, neked nincsen.
Teológia szak. Nézd, ha neked ez tetszik, akkor vágj bele. Semmi nem zárja ki, hogy attól még Te ne tanulj meg felsőfokon angolul vagy akármilyen másik nyelven. Én orvosi mellett tolom most az olaszt :) tehát semmi sem lehetetlen.
Egy OKJ különben nem volna rossz ötlet, manapság a kétkezi munka sokszor sokkal többet ér, mint a diploma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!