Megteheti egy történelem tanár az érettségi előtt álló osztályokkal, hogy nem adja meg a tétel címeket csak témaköröket ami szerint tanulniuk kell? Gyakorlatilag csak az érettségin fognak szembesülni vele mit is takar egy-egy tétel.
Természetesen igen. Mást nem is tehet hivatalosan, csak a témaköröket lehet kiadni középszinten.
Az, hogy egyes tanárok témakör néven kiadják a tételeket, vagy minden második évben ugyanazok a tételek vannak, és pl. ugyanazt az ötöt rotálja, az ő döntése, felelőssége. Egyébként nem szabad kiadni a tételeket.
Valószínűleg félreértetted a kérdésem. Az volt a kérdés, hogy a tételek címét oda kell-e adnia, hogy a diák kitaudja dolgozni és fel tudjon készülni.
pl. 1.tétel II. Világháború stb.
Nem a kidolgozott tételekre gondoltam.
ahogy tudom megteheti. a tanár jóindulatán múlik, hogy kiadja-e a tételcímeket vagy nem.
mellesleg: emelt szintű szóbelin is csak témaköröket adnak ki. és most lehet mentegetőzni, hogy "de az emelt szintű", de oda akkor is veled (jogilag) egyenrangú emberek jelentkeznek. vagyis ha ők tudják dolgozni a témaköröket, akkor te is.
ui.: tavaly infó emelt szóbelire is én dolgoztam ki a 9 témakört, és ott először találkoztam a konkrét tételcímmel, mégsem buktam meg.
4-es voltam, nem értettem félre a kérdésed.
Minden tanár mást mond, hogy kiadhatják-e illetve nem. Nálunk is ez volt, hogy konkrét címeket nem akartak kiadni, csak témaköröket. De azért mondtam a felsőbb éveseket, hogy tételsor legyen. Tőlem akár a kidolgozott tételeket is elkérhetitek tőlük, az már a ti dolgotok. (persze ha odaadják)
Na szóval mi azt csináltunk, hogy xy, aki ismert egy előző évben elballagott diákot, rákérdezett hogy tavaly mi volt a tételsor. És voilá, következő évben is ugyanaz volt. Egyébként a tételkidolgozás elég hülyeség (annak dacára hogy én is kidolgoztam becsületesen mind a 24 törimet) ha saját felkészülésre van bízva, kevesebb időt vesztesz, ha kicímkézed a könyvedet, füzeteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!