Megbukok több tárgyból is. Mit tegyek?
Soha nem buktam még meg, a szüleim megölnek. Nagy részben a tanár hibája is. Meg az, hogy hiányoztam és egyik osztálytársam sem írta le amit tanulni kell. Nem tehetek róla. A matekhoz világ életemben hülye voltam, valamelyik osztálytársam azt mondta, hogy javítsak mert bukásra állok, én hülye rá hallgattam és írtam, 1-es lett, azzal szerintem el is intéztem a félévi jegyemet. A másik nyelvtan, tavaly ötös voltam belőle. Nem értem az egészet, az utolsó anyagot nem tudtam leírni mert senki nem adta meg. A harmadik pedig vendéglátás. Szüleimnek már mondtam a vendéglátást és, hogy talán a nyelvtan de azt mondták, hogy javítsam ki. Ez az utolsó hét, nem lehet kijavítani. Tudom, hogy ez csak félév és évvégére kijavítom de a szüleim így is kinyírnak mert nekik a félév is számít. Sose voltam jó tanuló, de most ez nagyon durva. Mit tegyek? Már olyan ideg van bennem hetek óta.
15/L
Ez csak a te hibád, én is ennyi idős koromban sok mindenből álltam bukásra, történelem matek fizika. megbuktam félévkor évvégére mindegyikből összehoztam a hármast. Hogy miért buktam meg? mert egy lusta dög voltam tanulni azért, és ez jó lecke volt. Nem a tanárt hibáztattam mert mire föl. Ő nem adta le jól az anyagot oké de amit leadott az legalább egy hármasra visszalehetett volna adni számonkérésnél. Matekból igaz rosszul tanított mindent nehezen kérdezett dogánál dolgokat de ha rászántam volna az időt arra hogy az alapokat bevágom és értelmezem meg tudjam kezelni a bonyolultabb feladatoknál akkor a részpontokat már elértem még ha nem is lett fulos az anyag és mégis sikerült 3 ast produkálnom év végére fél évi bukással a hátam mögött. Történelemből meg csak tanulni kellett kicsivel többet fektettem a tananyagra ami nem volt tiszta utána néztem neten, ha ott sem találtam hasznosabb választ akkor a következő órán megkérdeztem a tanártól hogy magyarázza el nekem újra azt a részét mert nem értem, elmondta megértettem és ennyi, mennyibe került ez? 3 percembe.
A szándék is nagyon fontos ha nem megy valami vagy levagy maradva kérdezheted a tanárodat is amikor betegség után bemész órára megmondod neki óra elején hogy elnézést tanárnő nem tudtam bepótolni mert rosszul adták le az anyagot az osztálytársaim meg nem értem tisztán ezt az egészet és adjon legalább egy oldal számot hogy mit nézzek meg. Ha ezekre az apróságokra nem vagy képes akkor ne csodálkozz hogy meghúznak.
Te kértél segítséget, úgy hogy ne rinyálj.
Leírtuk mit csinálj, adagold be anyádéknak,hogy mi van és kezdj el tanulni.
Ha meg annyira sz*r vagy matekból akkor miért mentél ilyen logikát igénylő szakra? Válts sulit.
keresgéld még a kifogásokat.. akkor hátha év végén is megbuksz.
Nincs kitartásod? Hát legyen. Tudod, az élethez az kell.
haaaa :D
oké, jó, bocs. túlságosan felidegesítettem magam. nem akartam ilyen lenni. mostmár szarok bele az egészbe, ha megbukok akkor így jártam. sőt mostmár az se érdekel ha évvégén is megbukok, de még az sem ha 10 évig fogom járni a 9-et. mai világban már úgyis felesleges tanulni, hiszen ha ismerőseid vannak meg pénzed akkor lehetsz bármi. szóval nem érdekel. majd otthagyom oszt leszek csöves. egyszer élünk.
köszönöm a válaszokat. sziasztok
Ha tényleg nagyon-nagyon beteg voltál, nem tudtál mindent pótolni, akkor a szüleid meg fogják érteni a rossz érdemjegyeket.
Ha lusta voltál tanulni, azért haragudni fognak!
Ha valamelyik tárgy nem megy, ne szégyellj segítséget kérni.
Nem hiszem,hogy a szüleid ne fizettek volna magántanárt azért, hogy ne bukj meg.
Egy jótanács: ha elmondod a szüleidnek, SOHA de soha ne azt mond hogy a tanár a hibás, meg az osztálytársad meg az xy. Mert az úgysem érdekli őket.
Valld be, hogy a te hibád, nem vetted elég komolyan a tanulást, de tanultál a leckéből, szeretnél javítani, ha kell járnál magántanárhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!