A 2013-14-es tanévben végzőknek kell természettudományos érettségit tenniük vagy elég a jegy?
ez egyáltalán nem biztos.
amikor én tavaly érettségiztem, úgy volt hogy mi leszünk az utolsó évfolyam akiknek nem kötelező legalább 1 természettudományos tantárgyból érettségizni, és az utánunk következőknek már kell. most nem tudom, hogy ezzel mi lett. de vágod, 1 év alatt minden félét ki tudnak találni (1 hónap alatt mennyit változtattak felsőoktatásba jelentkezésen)
előző: szerintem nem érted a válaszom lényegét. ugye a 2013-14-es tanév az nem az ez évi, hanem a jövő évi. te azt állítod, hogy 100%-ig biztos, hogy a kormány nem fog beletúrni az érettségi rendszerbe 1 teljes év alatt? eleve jövőre már más lesz a felsőoktatásba jelentkezés és ezt már idén be akarták vezetni. már eleve arról is volt szó, hogy jövőre nem lesz "duplázásos" pontszámítás.
én azért ebben a helyzetben ezt nem mondanám biztosra, hogy nem fog kelleni.
Igen, azt mondom. Ugyanis egy ilyen változtatást csakis a felmenő rendszerben lehetne érvényesíteni.
Másrészt meg komolyan sosem merült fel, hogy kötelezővé tennék a természettudományos érettségit. Csak egy felvetés volt, de hamar elvetették, és beletörődtek abba, hogy az évvégi jegy kerül be csak.
"Ugyanis egy ilyen változtatást csakis a felmenő rendszerben lehetne érvényesíteni."
Ezt magyarázd meg kérlek, mert nem értem ezzel mire gondolsz.
Meg ha jól megnézed változtattak egyik évről a másikra az érettségi ponthatárokon (20%-ról 25%-ra), kötelezővé tették jó pár szakon az emelt szintű érettségit (ez is szintén egyik évről a másikra, aki meg épp oda akart jelentkezni, de nem tervezte az emelt érettségit, akkor az megszívja), továbbá tervezik, hogy a nyelvvizsga legyen előfeltétele a felsőoktatási felvételinél.
simán megcsinálják, mert itt már nem arról van szó, hogy mi lenne szabályos intézkedés és mi nem. így is évről évre újabb és újabb szívatásokat vezetnek be, annak ellenére, hogy 2 évre előre kéne tudni a diákoknak, hogy mi lesz a rájuk vonatkozó követelmények. de mégsem így csinálják.
de ha te biztosra tudod, hogy 1 év múlva még milyen követelmények lesznek, akkor oszd meg velünk.
(ezt még Rózsi néni se tudja)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!