Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért van, ha egy tanár...

Bratilla kérdése:

Miért van, ha egy tanár jobban kedveli a butább diákokat, mint az okosakat?

Figyelt kérdés

Van néhány osztálytársam. Végigvihorásszák az órát, nem tudják a kérdésekre a választ, és még a legegyszerűbb feladatoknál is közlik, hogy nem értik.

Ennek ellenére velük sokkal aranyosabb, mosolygósabb, közvetlenebb. Ez miért van?

Nem irigykedem, de kedvelem ezt a tanárt, én is szeretnék vele jóban lenni. És tök okos vagyok abból a tantárgyból, amit tanít. Én is szoktam mosolyogni, nevetgélni, de azért visszafogom magam, figyelek és udvariasabb is vagyok. És picit rosszul esik, hogy ő meg nem értékeli.

Szerintetek?

(Ja, és egy fiatal tanárról van szó, mi meg, akiket a kérdés érint, lányok vagyunk, ha ez számít valamit.)

2013. jan. 4. 20:11
 1/9 anonim válasza:
45%
mert egy ilyen kis nárcisztikus nyálgép vagy. :DDDD tenyérbe mászó stílusod van, és csömör vagy mint egy karamellás fagyi. Jó ,hogy nem vagy neki szimpatikus, ha a hányinger jön rá tőled. :D
2013. jan. 4. 20:24
 2/9 anonim válasza:
Nekem se vagy valami szimpatikus a kérdésed leírása alapján.
2013. jan. 4. 20:34
 3/9 anonim ***** válasza:
A tanár is ember, gondolom ő sem bírja a túlságosan strébereket.
2013. jan. 4. 20:35
 4/9 A kérdező kommentje:

Nem tudom, a kérdés melyik részéből következtettetek erre. :)

A srébertől pedig nagyon messze állok, azt elhihetitek.

Csak próbálom magam a helyébe képzelni, eddig teljesen más hozzáállást láttam a tanároktól, viszont őt meg bírom, talán valami példakép is a számomra. Azért érdekel.

2013. jan. 4. 20:40
 5/9 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy akik beszélgetnek, meg úgymond rendetlenek az órán, azok jobban emlékeztetik a tanárt saját magára, ezért alapból szimpatizál velük attól függetlenül, hogy nem tanulnak az említett osztálytársaid. Valamint, még ehhez lehetséges, hogy hozzá jön az, hogy régen ő sem szerethette a stréber osztálytársait, ezért kialakult benne egy "antistréber" érzés, ami hidd el, sokáig benne marad. Vagy azért is utálhatja őket, mert irigy rájuk, mert tudja, hogy többre fogják vinni, mint egy tanári állás. ;)
2013. jan. 4. 21:00
 6/9 anonim ***** válasza:

Előző vagyok..

Az is lehet, hogy csak egyszerűen nem vagy szimpi neki. :S Ez sem kizárt. :/ Nekem is van olyan, hogy tudom, hogy rendes a lány/fiú, de ettől még nem lesz szimpi, mert mondjuk negatív kisugárzása van, vagy csak a kinézete nem jön be éppen nekem. Sok mindentől függ. Párat leírtam. Ezeket meg tudod figyelni.

2013. jan. 4. 21:03
 7/9 A kérdező kommentje:

Nem arról van szó, hogy engem nem kedvel, személy szerint. Mert velem is mindig nagyon kedves, viccelődő, érdeklődő. De ezzel a 2-3 lánnyal meg mégis más, és csak érdekel, hogy választotta ki pont a legbutábbakat. Mert nem bántani akarom őket, de buták.

És nem vagyok stréber. Nem szoktam órán jelentkezni sem, de mikor felszólít, tudok mindent. Nem is vagyok 5-ös teljesen, inkább olyan ingadozóbb. De azért tudom magamról, hogy műveltebb vagyok náluk, meg még vannnak ilyen osztálytársaim, nem csak én. És mégis az előbb említett 2-3 diákot szúrta ki kiskedvencnek, és nem értjük, miért.

2013. jan. 4. 21:29
 8/9 anonim ***** válasza:
Valószínűleg saját magára emlékeztetik a tanárt. Egyetemre járok. Rengeteg tanárom volt, és mindig érdekelt azok kölcsönös viselkedése a diákokkal. Amiről te beszélsz az egyértelműen ilyesmihez kapcsolódik. Egyszerűen olyasmi lehetett a tanár is, amilyenek a lány diáktársaid, emiatt akár újra is élheti a régi életét a tanár, ha látja, hogy hogy viselkednek. (Mindez persze csak abban az esetben igaz, ha a tanár is lány/nő)
2013. jan. 4. 23:34
 9/9 anonim válasza:
van 1 osztálytársam aki 1-eseket ír és azer inkább vele foglalkozik hogy megismerje és ratudja vezetni a tanulasra
2013. máj. 16. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!