Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Van arra valami lehetőségem,...

Van arra valami lehetőségem, hogy ne kelljen második nyelvet tanulnom a gimnázium utolsó évében?

Figyelt kérdés
Vagy ez teljesen lehetetlen, ha eddig is ebbe az iskolába jártam és tanultam a második nyelvet?
2009. aug. 26. 09:54
 1/10 anonim ***** válasza:
25%
igen,lehetetlen.ez kötelező.
2009. aug. 26. 10:29
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Lehetetlen, a második nyelv is kötelező tárgy, de ha olyanok a nyelvtanárok, akkor inkább az érettségis nyelvre koncentrálnak és a második nyelvet nem kérik olyan szinten, mint az elsőt.
2009. aug. 26. 10:37
 3/10 anonim ***** válasza:
Ha osztályozóvizsgát teszel az utolsó év anyagából, akkor nem kell abban a tanévben már azt a nyelvet tanulnod. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem kell előtte foglalkoznod a nyelvvel.
2009. aug. 26. 10:43
 4/10 A kérdező kommentje:
Áh, ez rossz. :( Tudom a tanárnak nem kedves, de semmi szükségem erre a második nyelvre, csak veszi az időmet a biosz elől, mert tagozatos vagyok... A másik nyelv jól megy és amúgy kétnyelvű a csládom is. Nem csak az időmet veszi el, de az esélyeimet is, mert egyszerűen rettegek ettől az órától, hála egy nagyon jó tanárnak -.-" Nem értem miért veszik ezzel az időmet... :( Nagyon félek hogy mi lesz...
2009. aug. 26. 10:47
 5/10 anonim ***** válasza:

tehát beszélsz már eleve 2 nyelven,és ezt csak azért kéne tanulnod mert a suliban ezt tanítják?

amúgy egy nyelv megtanulása soha nem felesleges,nem tudhatod mikor lesz rá szükséged.mindenki más is több nyelvet tanul,mégse hat ki negatívan a tagozatos tárgyára..szerintem ez csak kifogás részedről.

amúgy milyen nyelveket beszélsz és melyiket nem akarod?

2009. aug. 26. 10:52
 6/10 anonim ***** válasza:
ha tudsz, tehetsz osztályozóvizsgát ősszel, és nem kell bejárnod órára. nekem 5 osztálytársam 11. elején tettek osztályozót angolból, mert utálták a tanárt. pedig az angol első nyelv.
2009. aug. 26. 10:54
 7/10 A kérdező kommentje:
Én is tudnám tanulni, ha nem rettegnék tőle... És így az utolsó évemet nem arra akarom használni, hogy leküzdjem a lemaradásom ami a rettegésem miatt lett... :S Angolt imádom nagyonés valamennyire beszélek makedónul, mert anyukám az, de bármikor megtaníthat anyanyelvi szinten, vagy mondjuk kimegyek pár hónapra a rokonokhoz és kész... És amitől rettegek az az orosz. Igaz én választottam, de sajna elég érzékeny vagyok és sokat számít a tanár, aki annyira megutáltatta velem, hogy na...
2009. aug. 26. 10:55
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

miért választottad ezt??

ne aggódj,nem olyan vészes nyelv az orosz.az elején nehéz(nek tűnik),de a végén megszereted!!!és manapság igen hasznos nyelv!!!

2009. aug. 26. 10:57
 9/10 A kérdező kommentje:
Na igen, de én már negyedikes vagyok és le vagyok maradva rettenetesen... Mivel kb első végén leblokkoltam amiatt a h*lye tanár miatt. Azért választottam, mert a másik még nehezebbnek tűnt (francia), a német is, meg a hangzása sem tetszett. És most nem értem, hogy miért ezzel kell szenvednek amikor érettségire készülök...
2009. aug. 26. 11:00
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Hát nézd, nem kell két nyelvből érettségizni. A felvételi pontjaidat meg nem fogja befolyásolni az orosz nyelv, ha nem azt választod ki idegennyelvnek.

Ezt az évet kihúzod egy kettessel oroszból, akkor nem történik semmi. Kettesért meg nem kell sokat tanulni. Jobb ötletem nincs...

2009. aug. 26. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!