Semmi esélyem bekerülni így erre a szakra? Ne is jelentkezzek?
kereskedelmi szakon vagyok
idén érettségizem
és az egézségügyben szeretnék elhelyezkedni, mint orvosi laboratúriumi és képalkotó... szakon
kettőt kell választani:
biológia
közép v. emelt szintű érettségi
vagy
fizika
vagy
informatika
vagy
kémia
vagy
magyar
vagy
szakmai előkészítő tárgy:
egészségügyi alapismeretek
vagy
közgazdasági alapismeretek
magyar az meg lesz
de ezek közül egyet sem tanulok már csak a szakmait, de nem közgazdaságtant, hanem kereskedelem marketinget
van esélyem, hogy így felvegyenek?
mert ha a félévi jegyeimet, és az érettségi eredményeket együtt nézik (mert tegyük fel ez a kedvezőbb) akkor bekerülhetek?
Én is teljesen más jellegű szakra jártam a főiskolán, mint amit a középiskolában tanultam.
Érettségire egyedül is fel lehet készülni (esetleg magántanárral vagy olyan ismerőssel aki ért az adott tantárgyhoz).
Mindenképpen próbáld meg, különben egész életedben bánni fogod.
4 hónap alatt?
nem tudok behozni 2 év lemaradást pl.: bioszból h az elég legyen egy érettségire a többi tantárgy mellett :/
de akkor így ne is jelöljem meg szerintetek?
muszáj lesz, különben nem lesznek meg a követelmények. A közgazdasági alapismeretek is egy érettségi tárgy és a marketing is az,amit itt nem fogadnak el. tehát neked csak a magyar lesz?
bioszból szerintem 4 hónap alatt el lehet jutni egy közép érettségi szintre, gondolj bele, utána havonta kell majd akkora anyagot megtanulnod..
Én drukkolok, szerintem akkor is megérné,ha nem idén érettségiznél bioszból,hanem jövőre :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!