Szerintetek megéri kollégiumba jelentkezni annak ellenére, hogy közel lakok az egyetemhez?
Ebben a tanévben érettségizek, jövő szeptemberben mennék egyetemre(Óbudai Egyetem), szóval még messze van, de már most érdekel. Pesthez közel lakok, fél óra be vonattal.
Szerintetek előnyére válik az embernek a kollégium? Mert most nem azért mennék, mert több órás lenne a beutazás az egyetemig. Hanem egyrészről az önállóság miatt. Aztán amúgy is olyan csöndesebb, visszahúzódóbb típus vagyok, és bár tartok tőle, remélem előnyömre lesznek a szobatársak, sok új barátot szerzek:)
Azért is mennék, mert ott talán zavartalanabbul lehetne tanulni, aztán a segítség is ott lenne egy karnyújtásnyira remélem:).
Nem vagyok az a bulizós éjszakázós típus, és hallani, hogy kollégiumban ez "alapkövetelmény". Igaz ez? 18f
ha pénzügyileg megteheted az önállóságot, akkor menj.
koleszban az a legszebb hogy nincs kötelező. senki nem fog rád fegyvert, h most igenis innod kell, és ezért nem is fognak lenézni. egyetemre felnőtt emberek járnak. majd megfogod látni. középiskolába kiröhögik az embert, h nincs annyi pénze mint a másiknak (vagy hasonló), de az egyetemen abszolút ilyennel nem találkoztam. kollégiumban meg főleg. nem ciki zsíroskenyeret enni. :D
egy kicsit eltértem, érted sztem a lényegét. ha tanulni akarsz tanulni fogsz, ha inni akkor meg inni fogsz.
Köszi, egyáltalán nem tértél el a témától. Anyagilag a kollégium havi díja + kaja remélem kijön az ösztöndíjakból. nyáron dolgoznék, hogy legyen valami plusz még első félévre.
Szállás olyan 10000ft körül havonta, az étkezés körülbelül mennyire jön?
napi 1000, ha minden nap menzázol
bár nem tudom pesten mennyi egy menza kaja, szegeden 600 körül, és akkor emellé reggeli vacsora 200-200
ha főzöl akkor biztosan olcsóbb
Egy kollégista 10 000 ftos kollégiumi díjjal számolva havi 45-50-ből jön ki Budapesten. Ebben benne van a koli, telszámla, egyetemi költségek, bkv bérlet, ebéd, tisztálkodási szerek stb.
Abban a szerencsés helyzetben vagy, ha nem jön be a koli, egyszerűen hazaköltözöl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!