Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Most tényleg ilyen keveset...

Most tényleg ilyen keveset keres egy tanár?

Figyelt kérdés

Megfordult a fejemben az ötlet, h angoltanárnak is tanulhatnék, mivel szeretem az angolt, de azt hallottam h nem fizetik meg. Egy kezdő kb 85-90 körül keres nettóba,amit kézhez kap( a közalkalmazotti bértábla szerint F1 kat., tehát 125 körül van bruttóba). Ez tényleg igaz??

Szerintem ahhoz képest, h diplomás képzésben tanul vki, ez elég kevés, nem éri meg. :S Én azt hittem, többet kapnak, nem fogok annyi évet tanulni egyetemen azért, ha ez tényleg így van,mert sajnos az anyagi helyzet pedig fontos lenne, stabil hátteret szeretnék! Szülőkre nem számíthatok.

2009. aug. 25. 19:12
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Én nemsokára egyetemi végzettségű némettanár leszek, de a fenti okokból nem valószínű, hogy pályán maradok. Azt csinálom majd, amit eddig is: fordítási melók, magántanítvány, esetleg tolmácsolás. Tehát igen, így igaz.
2009. aug. 25. 19:23
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Sőt mivel az állam számára egyik legegyszerűbb bevételi forrás az, ha a közalkalmazottaknak csökkentik reál vagy akár nominális értékben a kifizetendő béreket, nem meglepő, hogy válságkor például a tanárokon spórolni elég kézenfekvő. :(
2009. aug. 25. 20:09
 3/3 anonim ***** válasza:
82%
Hát kicsim nem viccből sírnak szerencsétlenek állandóan. Ehhez képest mindenki szidja őket, de komolyan te szívvel lélekkel dolgoznál ilyen fizetésért ilyen kölykök meg szülők mellett? Ja és úgy ,hogy nagymamám takarító volt, nyugdíjban most megkap 87 ezret, ez több ,mint egy átlag kezdő tanár fizuja. Szerinted?
2009. aug. 25. 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!