Felvesznek az ELTE BTK-ra, ha nem csinálok nyelvvizsgát?
Figyelt kérdés
Magyarból emelt szinten, angolból középszinten szeretnék érettségizni. A BTK belül a japán szakirányra szeretnék jelentkezni. Sajnos az ELTÉ-n magasak a pontszámok, de be lehet jutni nyelvvizsga nélkül? Németből kellene nyelvvizsgáznom, de abból már nem tudok felkészülni...2012. dec. 30. 17:55
1/3 anonim válasza:
próbáld meg az angol emeltet. 30% fölött +50 pont, és ha a közeped meg tudod írni ötösre, akkor az emeltet is, ha kicsit jobban ráfeszülsz. ha csak 40%ra sikerül, akkor is ott tartasz, mint egy 90%-os középpel - 40-et könnyebb elérni emelten, mint 90-et középen. sőt: szerintem egy 90%-os közép egyenlő kb 65%-70% emelttel tudásban. :) úgyhogy hajrá:)
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a tippet! Nem is gondoltam arra, hogy angolból emelt szintűt tegyek, de így meggondolandó dolog. Nah, belehúzok! :D Köszönöm!
2012. dec. 30. 23:06
3/3 anonim válasza:
Előzőt annyiban javítanám, hogy úgy tudom mostantól csak 45% felett jár az említett 50 pont, tehát csak akkor éri meg emeltezni, ha úgy érzed efölött sikerülne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!