Mennyire nehéz beilleszkedni kollégiumban, egyetemen vagy főiskolán egy feketének?
nem tudom én tuti nem kedvelnélek mert ahányszor az jutna eszembe hogy " de jó fej vagy" utána belémcsapna az hogy te egy fehértől vetted el a helyet egyetemen/főiskolán.
(bocsi hogy megsértettelek, de nyugi nincs sok olyan ember mint én :D)
Juuuuj fekete vagy?? :D sajna példát nem tudok mondani, de engem egyáltalán nem zavarnál! és nem értem hogy némelyeket miért... amúgy ha megismernek, biztos nem fogja már érdekelni őket a bőrszíned... ez szerintem tipikus emberi (pláne közép európai) reakció, szokatlan talán elsőre ennyi. oké persze vannak paraszt s*ggfejek is akik nem egyszerű esetek, őszintén szólva azokkal nem tudom mit kell kezdeni
és bocsi hogy nem a kérdésedre válaszoltam de muszály volt :D
első válaszoló vagyok a Ballagó idő-Idegen ország című számából egy részlet jutott az eszembe :
"Nincsen helyed az egyetemen
Mert feketék ülnek már a helyeden"
értelek előzőválaszoló
csak nekem van egy idióta a felfogásom, hogy mindenki maradjon a helyén fehérek Európában feketék Afrikában és kész
Szerintem ez a hozzáállásodtól függ. Ha jó fej vagy, akkor sikerül, mert már valamivel érettebbek vannak a felsőoktatásban és kevésbé gyerekesek. De lesz, aki összesúg a hátad mögött,ezt nem lehet kivédeni.
Az első válaszolónak pedig elfogadom a véleményét, de gondolj bele, hogy mennyi olyan fehér van az egyetemeken, akik nem veszik komolyan a tanulást és bukdácsolnak,ők ugyanúgy foglalják a helyet, esetleg egy olyan elől, aki lehet, hogy szívesen tanulna. Szerintem ilyen esetben inkább egy lelkes színes bőrű kapjon lehetőséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!