Egyetem mellett munka?
Sziasztok!
Egyik barátommal szeretnék majd egyetem mellett egy albérletet bérelni és az a kérdésem lenne , hogy egyetem mellett (nappali tagozat) megoldható az , hogy tudjon dolgozni az ember és normális összeget megkeresni , amiből el tudja tartani magát?
Első és másodiknak.
RESPECT RESPECT
Véégre valaki a tudatára hozza az embereknek hogy mi is a lényeg
A 20 óra az 3x8 órás műszak, tehát 24 óra. Egy hónapban minden héten ha elmész heti 3 napot akkor van 96 órád. De tegyük fel hogy 1-2 alkalommal ellazázod, nem érsz rá stb. Havi 80 óra munka. A minimál órabér az olyan 650 körül van ha jól tudom. A könnyebb számolás miatt számoljunk 700-al (vasárnap egyébként is magasabb az órabér).
56 000 forint. (aztán persze borul a dolog ha van vmi protekciós melóhelyed ahol 1000 fölötti órabért kapsz, de az átlagjóskára nem ez a jellemző hanem szalag melletti szopás).
Ebből kellene fizetni az albérletet rezsivel (igényektől függően ha nem Bp-en keresel akkor 30 körül kijöhet akár), az utazgatásodat (helyi bérlet, plusz néha haza is szeretnél menni gondolom), a fénymásolásokat, jegyzeteket, sulis dolgokat (vizsgaidőszakban 1-1 ismétlővizsga sok ezer forint lehet), ennivaló (legnagyobb tétel, pláne ha hozzá vagy szokva, hogy meki, pizza rendelés stb.)
Osszál, szorozzál. Szerintem a heti 20 óra az csak akkor reális ha vagy nagyon alacsonyra teszed azt ami nálad megélhetésnek számit, vagy pedig szüleid is besegitenek.
Ami még hasznos lehet ha a félév elején belehúzol kicsit jobban a melóba és ha van lehetőség akkor éjszakázol, hétvégézel hogy a vizsgaidőszakra legyen egy kis tartalék hogy ne kelljen a tanulás mellett figyelni arra is, hgoy jajj még mennem kell 3x hogy enni is tudjak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!