Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Onkológus vagy Traumatológus...

Onkológus vagy Traumatológus legyek?

Figyelt kérdés
Melyiket éri meg jobban tanulni? Szerintetek melyiket válasszam?

2012. dec. 26. 21:10
 1/5 anonim ***** válasza:

én mindkét típusú beteggel találkoztam a kórházi gyakorlatom során. véleményem szerint a legrosszabbak az onkológiásak, a pszichiátriai és a gyerek betegek.

persze egy amputált végtag se egy jó látvány, de mindenképp jobb egy végstádiumos rosszindulatú daganatos betegnél, aki a morfiumtól azt se tudja mi merre

2012. dec. 26. 21:20
 2/5 A kérdező kommentje:
Igazából gyerekkorom óta traumatológus szeretnék lenni, de nemrég egy hozzám nagyon közel álló személy elhunyt rákban. Szeretnék segíteni a többi rákos betegnek..
2012. dec. 26. 21:35
 3/5 anonim ***** válasza:
Előbb kerülj be az egyetemre...lesz még 6 éves gondolkodni rajta, hogy merre is menj tovább. Tök felesleges az egyetem előtt eltervezni, jó eséllyel úgy sem az lesz.
2012. dec. 26. 21:41
 4/5 A kérdező kommentje:
Tudom, de szeretek előre eltervezni mindent. Bocsi:) Kíváncsi voltam a véleményetekre.
2012. dec. 26. 21:45
 5/5 anonim ***** válasza:

Ezt nem lehet előre eltervezni.

Én például mindaddig belgyógyász szerettem volna lenni, amíg be nem kerültem az egyetemre. 2. évre teljesen átrendeződött az látásmódom. Azt hittem, a sebészet nem nekem való. Most pedig egyre inkább az operatív szakágak irányába kacsintgatok, a belgyógyászat pedig egyre távolabb áll tőlem.

Amúgy az onkológus lelkileg megterhelőbb, sok a rossz prognózisú beteg, kevesebb a sikerélmény, sok a gyógyszerezés.

Traumatológiában sokkal több a sikerélmény, lelkileg jóval kevésbé megterhelő. Általában jön egy traumás sérült, megoperálod, X napig bent fekszik, majd gyógyultan hazaengeded. Viszont sokkal nagyobb fizikai állóképességet igényel, pörgősebb, több az ügyelet, éjszaka is műteni kell.

Jól keresni ezzel is lehet, mivel ortopédiai magánrendelést tudsz mellette vinni. Na meg a paraszolvencia, már ha nyitott vagy rá...

2014. febr. 11. 23:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!