Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen OKJ-s tanfolyamot...

Milyen OKJ-s tanfolyamot érdemes elvégezni?

Figyelt kérdés
Másfél évem van az egyetemből, de egyre inkább erősödik bennem az érzés, hogy a diplomámmal majd kitörölhetem. Ötvösként milyen esélyeim lennének? Esetleg más ötlet? Mindenféle kétkezi munka érdekel, amit nő is el tud végezni. Az asztalosban is benne lennék, de nem csak a környezetem, én is elég hitetlen vagyok ezzel kapcsolatban.

2012. dec. 26. 14:02
1 2
 11/13 bumbi02 ***** válasza:
100%

Én felvételiztem BGF-re turizmus vendéglátásra, majd beláttam, hogy igazából eléggé büfé szak, és 1 év után abba is hagytam, szerencsémre már 12. évfolyammal párhuzamosan elvégeztem egy szakács képzést, és most már Ausztriában dolgozok síszezonban.

Ha a vendéglátás érdekel, akkor én csak ajánlani tudom, mert nagyon sok lehetőség van benne, főleg ha tudsz németül.

2012. dec. 26. 16:35
 12/13 A kérdező kommentje:
Számításba vettem. Édesanyám most ment ki Ausztriába dolgozni ismerősökkel. Valószínűleg marad a külföldi karrier :D Köszi :)
2012. dec. 26. 16:42
 13/13 anonim ***** válasza:

Én 19 évesen felvételiztem, mert nulladikos és évvesztes voltam.

Azért jöttem erre a szakra, mert azt hittem, ez ötvözi az érdeklődési köreimet, közben kiderült, hogy egy sincs benne. A szakleírásból nem jött le, hogy nincs benne a szakban, ami igazán érdekelne belőle.

Néztem mintatantervet, de azt nemigen tudtam értelmezni, főleg, mert bonyolult felépítésűt láttam, amit kb csak egyetemista érthet.

A leszólásoknak nem hittem, mert bennem volt egy naivság, ami sok-sok fiatalra jellemző, ráadásul azt hittem, csak fik*zzák, mint az emberek amúgy sokszor sokmindent.

Elhittem, hogy ez a jövő, és biztos, jól fizető munkát ad.

Álláshirdetéseket nézhettem volna, ha keveset találok, betudtam volna annak, hogy biztos kevés helyen nézem és nem tudom, hol kell. Az iskolák, karok, képzési területek diplomás követője el van rejtve a felvi.hu-n a felsőoktatási műhelyhez, álmomban nem hittem volna, hogy rá kellene nézni. Amúgy is azt hittem volna, hogy ez nem is olyan rossz arány.

A suliról azt gondoltam, hogy könnyebben elvégezhető, ha sokat tanulok, van esélyem. Erre kiderült, hogy komolytalan az egész.

19-20 évesen elég könnyű rosszul dönteni.

2012. dec. 26. 21:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!