Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha szülésznő szeretnék lenni,...

Ha szülésznő szeretnék lenni, akkor biológiából lekell érettségiznem?

Figyelt kérdés
vagy nem muszáj?és hol tudnám megnézni,h mennyi a ponthatár?tudom,h ez még emelkedni fog,addig,de csak h tudjam kb...előre is köszi..:)
2009. aug. 23. 15:03
 1/10 anonim ***** válasza:
68%

igen, kell biosz érettségi

SE-Általános Orvostudományi Kar

érettségi követelmény: BIOLÓGIA és fizika vagy kémia

a mostani ponthatár pedig 437 volt (államilag támogatottan, fizetősen 359... egy félév 975 000 Ft és 12 félévből áll...)

(amúgy többletpontok és emelt biosz nélkül nincs sok esélyed bekerülni)

2009. aug. 23. 15:30
 2/10 anonim ***** válasza:
Annyit hozzátennék az előttem szólóhoz, hogy pl. Debrecenben 421 volt a ponthatár, szóval kevesebb, mint Pesten, és ha jól tudom, ott is, illetve Szegeden és Pécsett is lehet szakosodni, így pl. ott is tanulhatsz szülésznőnek...
2009. aug. 23. 15:41
 3/10 A kérdező kommentje:
hát de ha szülésznő szeretnék lenni,akkor nem orvosira kell járnom,hanem SE-ETK-ra..vagy rosszul tudom?mert hogy eddig elég volt egy OKJ-s képzés,mostmegmár egyből orvosi??o.O
2009. aug. 23. 15:54
 4/10 anonim ***** válasza:

Egy évvel ezelőtt pedig 432 volt, tehát valamelyest emelkedett a határ. :)

Sotésként még annyit tennék hozzá, hogy _jól_ gondold át: valóban ezt a hivatást akarod-e magadnak. Az orvosi első 2-3 éve tényleg olyan, hogy nem sokat fogod látni a napfényt és a barátaid, viszont annál többet a könyveket (ez nem feltétlen rossz, de van ismerősöm, aki emiatt hagyta ott a pályát).

2009. aug. 23. 15:55
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

A többi válaszoló jól félreértette, nem szülész-nőgyógyász szeretne lenni a kérdező, hanem SZÜLÉSZNŐ!

Értsd: ápolás és betegellátás - szülésznő szakirány (pl. SE-ETK).

Érettségi követelmények: kettőt kell választani: biológia v. fizika v. informatika v. kémia v. magyar v. szakmai előkészítő tárgy

Tehát NEM kötelező a biosz érettségi, de lehet azt választani.

Ponthatár: 314 pont (a SE-n).

Hajrá :)

2009. aug. 23. 17:34
 6/10 anonim ***** válasza:

A szülésznő-képzés 8 féléves, és nem orvosi!

A ponthatár 300 körül van, az érettségi tárgyak: biológia v. fizika v. informatika v. kémia v. magyar v. szakmai előkészítő tárgy (ezekből 2).

2009. aug. 23. 17:37
 7/10 anonim ***** válasza:
Bocsi, hogy elküldtem ugyanazt, mint az előttem lévő, de amikor nekiálltam keresni a felvételi tárgyakat még nem volt itt a hozzászólás.
2009. aug. 23. 17:38
 8/10 A kérdező kommentje:
rendben..semmibaj...:):)és nagyonszépen köszönöm...:):)
2009. aug. 23. 19:08
 9/10 anonim ***** válasza:
Nem kötelező bioszból érettségizned ahogy az előttem lévők is írták, de érdemes. A képzés során annyi biológia illetve kémia lesz,hogy gyakorlatilag kikacagod majd a gimis tudásodat. Tehát érdemes jó alappal menni.
2009. aug. 24. 11:52
 10/10 anonim ***** válasza:
Elnézést, tényleg félreértettem. Második voltam.
2009. aug. 24. 11:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!