Mennyit keres magyarországon egy női mentőtiszt? és mi a feladat köre?
Figyelt kérdés
2012. dec. 17. 19:02
1/6 anonim válasza:
Én is arra szeretnék menni, másoddiplomásként! keveset keres, mint az egészségügyben dolgozók nagy része, ez olyan szakma amit nem a pénzért csinálnak az emberek. Annyit tudok h dolgozhat mentőállomásokon, az esetkocsin ő a főnök, gyakorlatilag orvosi beavatkozásokat végezhet, fő területe az oxyológia - sürgősségi orvostan, a főiskolán tanítanak sebészetet, traumatológiát, gyermekgyógyászatot stb. A mentőállomáson kívül dolgozhat a mentőtiszt sűrgősségi betegellátó osztályokon, valamint traumatológián. Remélem valamennyit segítettem.
2/6 anonim válasza:
Éjszakáktól és túlórától függően 120-140e forintig, kezdőként ez a ledolgozott évek függvényében fog nőni 3évente. Feladata az esetkocsi egészségügyi vezetőjeként tevékenykedni. Komplikáltabb feladatokhoz vonulnak, ahol gyógyszerelés illetve emelt szintű egészségügyi ellátás szükséges. (pl újraélesztés, infarktus, baleset)
Sok sikert
3/6 anonim válasza:
Utolsó! És az ugye igaz h traumatológiai, sürgősségi osztályokon is el lehet vele helyezkedni? Valamilyen mesterképzési lehetőség van?
4/6 anonim válasza:
Van. Diplomás ápolóként el lehet helyezkedni ezeken a helyeken. De nehézkes és sok utánajárást igényel. Ha jól tudom mesterképzés nincs a szakhoz csatolva.
5/6 anonim válasza:
Mentőtisztként el lehet helyezkedni, szinte bárhol - ne hasonlítsunk már össze egy diplomás ápolót meg egy mentőtisztet, a teljesség igénye nélkül leírok pár 2012-es mentőtiszti kompetenciát: átjárható légút biztosítása eszközzel/eszköz nélkül, pharingeális eszközt alk., endotrachealis intubációt végezni, conicotomiát végezni, trachea punkcióból kanülálni, RSI-t végezni, thoracostomiát végezni, FPTX esetén mellkast detenzionálni, PEEP szelepet alkalmazni, lélegeztetni ballonnal, ALS-t végezni és irányítani, manuális defibrillációt végezni, indikációját felállítani, instabil állapotban elektromos cardioversiot alkalmazni, transthoracalis PM, transvenosus PM-ingerlés, helyszíni thrombolysis, Sangstaken-Blackmmore szondát alkalmatni, hasi aorta kompresszió, gyomormosás, katéterezés, sebészet ellátást végezni, medence övet használni, fasciotomát alkalmazni, perifériás/centrális vénát biztosítani, artériát pungálni a. rad., helyszíni sedatoanalgestiát vezetni sürgősségi helyzetben, szülést levezetni, perimortem császármetszést végezni, újszülöttet ellátni, újraéleszteni, gyógyszerek közül: tromboxíta aggregatio gátló készítmények, coronariadilatatorok, bronchodolatatotok, antihypertenzív készítmények, fájdalomcsillapítók, drogok, szteroidok, adrenalin, glukagon, anticonvulsiv szerek. - Az viszont tény, hogy míg a mentőgyakorlatban ezeket a kompetenciákat használjuk, eddig egy korházba nem fogjuk, csupán azért, mert ápolói státuszba alkalmaznának minket. Ha valaki elvégez egy ilyen magas szintű képzést, akkor az a minimum, hogy a kompetenciáján belül dolgozik, és nem fosztják meg tőle. Szerintem
6/6 anonim válasza:
Utolsó! Akkor sebészeti,traumatológiai osztályon is dolgozhat egy mentőtiszt? Ügyelhet is? Lehet hogy ápolóként alkalmaznák, de gondolom tágabb mozgástere lehetne, hisz bőven többet tud mint egy ápolónő. Gyakorlatilag a mentőorvos alatt áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!