Utáljátok a tanárokat?
Engem bántott több tanár, így visszagondolva valamelyik alapvetően jó szándékkal, valamelyik csak szórakozásból. De csak egy tanárt utáltam az évek során, aki teljesen igazságtalan volt, 0 tudással...
Minden tanárban van valami, amit nem bírok, de ettől függetlenül még kedvel(t)em szinte mindet.
Az álomtanár nekem: határozott; nagy tudása van (mármint a tanított tantárgyból); valamennyire megértő; tud fegyelmet tartani; nem tanít sem sokkal többet, sem kevesebbet az anyagból mint amennyit kell; nem csak szárazon adja elő a mondandóját és jól néz ki. (Bár az utolsó hanyagolható.:D )
Az utolsó kérdésre válaszolva: nem, én nem lennék tanár... Esetleg régebbi időkben lettem volna (mármint úgy 20-30 évvel ezelőtt), de most már biztosan nem. :)
Nekem összességében két tanárral volt bajom, az egyik az ex angol tanárom 8.-ban meg akart buktatni, mert nem szerette a képem (5-ös érettségit írtam angolból) a másik a töri tanárom. Utált engem, én is őt. Eleinte semmit nem csináltam az óráján nem dumáltam, nem szóltam be, semmi. De mégis mindig szólt, hogy ne dumáljak, volt, hogy szó szerint aludtam és leb@sz, hogy dumálok. Ezután már tényleg dumáltam és megmutattam, hogy milyen az a gyerek, amilyennek engem elképzel.
Érettésgin megszivatott:( Szóbalin 10 pontot veszíthettem, más különben nem 5-ös és véletlen a full hibátlan feleletembe, amibe nem kellett belekérdezni és az ig. helyettes szerint, aki töri szakos, is kiváló volt 11 pontot buktam. Rajta múlt a kitűnő érettségi... Hát b@ssza meg!
1.)Azért nem lennék, mert egyrészt nem keresnek túl sokat (mint ahogy az előző is mondta), másrészt nem akarok sem gyerekekkel, sem kamaszokkal foglalkozni, harmadrészt az oktatás nem az én pályám, negyedrészt ma már mindenki lehet tanár.
2.) Azt értem, hogy nem csak darálja az anyagot, hanem közbe szúr bele érdekességeket, poénokat vagy kérdéseket.
3.) Hát igen, mondjuk azért nem mindegy, hogy egy noname szakmunkásképzőben vagy a legelitebb gimnáziumban tanít valaki. Van, amelyikben lehet rendet tartani, van, amelyikben lehetetlen...
Most én kérdezek: Te tanár vagy/leszel/szeretnél lenni, vagy csak kérdezősködsz? :-)
Nekem megvan a tanitoi diplomam, de nem szeretnek tanitani:D de azert elmondom mi a velemenyem...
Gimiben ket tanart utaltam egyik nyelvtant tanitott, masik angolt.
Az angol tanarno helybol nem szeretett, mert egyszer ev elejen azt hitte ellogtam az orajarol, az utan sosem tudtam helyrehozni (az el nem kovetett)hibamat nala. Ez atanarno mindenkit lenezett, o volt a tokeletes angoltanar, a nagy es oriasi angoltudasaval es mi voltunk a szanalmas diakok, akiknek meg koszonni is fajt a szaja...oran 2-3 diakkal beszelgetett akik tudtak, hogy kell neki nyalni...amugy 4,5-et kaptam angolbol erettsegin...
A masik egy nylevtanarom volt aki porig alazta a diakot, a legkisebb hibaert is amit gyakorlat alatt elkovetett, goromban beszelt veluk, kozben a helyes oktatasrol beszelt nekunk. orditozott a folyoson es lealazott mindenki elott, allandoan bemartott mas tanarnak is ha az orajan valamit nemtudtal, ocskazta a nepet:(
De a kedvenc (alomtanart) is megkaptuk a suliban, torit tanitott, humora volt, segitett, amiben, ahol tudott, ironikus volt, es mint ember le a kalappal elotte. egy tanar tud leereszkedni a diakok szintjere, erdekesen magyaraz, szereti a munkajat es nem tekinti alsobbrendunek a diakot!
Es a kerdesedre is valaszolnek, nem utalom ezeket a tanarjaimat sem (elso kettot) amit tettek/tesznek az az ok gyengeseguk...ha valaha megis tanitani fogok torekedni fogok, hogy ilyen ne legyek! toluk is tanultam ha mast nem, ezt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!