Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Igaz, hogy az egyetemen már...

Igaz, hogy az egyetemen már nincsenek nagyon könyvek, hanem jegyzetek vannak? Ez mit jelent és honnan lehet beszerezni? Mennyire szoktak ezek drágák lenni?

Figyelt kérdés
2009. aug. 21. 20:23
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Igen, így van, bár szakfüggő is. Az a legbiztosabb ha te magad jegyzetelsz az óráidon. Tapasztalat: jobban kijössz belőle, és jobban megmarad ha te írod az anyagot.
2009. aug. 21. 20:29
 2/5 anonim ***** válasza:
93%

Így van, ahogy az első írta, de ettől függetlenül szoktak ajánlani könyveket, cikkeket, amiket még el kell olvasni. Van, ahol a tanár saját könyve a tananyag, és azt kell tudni, szóval tényleg szaktól és oktatótól függ.

-falcon-

2009. aug. 21. 20:51
 3/5 anonim ***** válasza:
56%

csak ismételni tudom az előttem szólókat. szaktól is függ, és tanártól is.

beszerezni pedig (gondolom más egyetemeken is van) az egyetemen lévő jegyzetboltban lehet, néhányat tankönyvboltban is meg lehet venni (mondjuk Bp-en a belvárosban)-pl. a Mezőgazda Kiadó könyveit, de biztos mást is (én ezt tudom biztosan).

az áruk is sok mindentől függ - hogy milyen témájú, hány oldalas, gondolom a kiadótól is függ...

2009. aug. 21. 23:42
 4/5 anonim ***** válasza:

jaja, ahogy mondják. pl. győrben a gazdaságinfon az volt, ha suli mellett volt a jegyzetbolt, az oktatók elmondták h melyik tárgyhoz mi kell.

az elte-btk szlavisztika szakán viszont csak nyelvre van könyv, másra semmi, csak a saját jegyzet, meg kötelező olvasmányok, amiket a könyvtárból lehet beszerezni. ezen a 2 egyetemen voltam, és 100%ban eltér egyik a másiktól.

2009. aug. 24. 17:07
 5/5 anonim ***** válasza:
jah és még annyi az előzőhöz, hogy ha olcsóbban akarod megúszni, akkor érdemes a felsőbb évesek jegyzeteit megvenni olcsóbban. elég sokan szokták év elején árulni az elsősöknek.
2009. aug. 24. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!