Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemistaként milyen szociál...

Egyetemistaként milyen szociális segélyben részesülhetek?

Figyelt kérdés
Hol találok erről információt?
2009. aug. 18. 08:19
 1/6 anonim ***** válasza:

Az egyetem honlapján minden fenn van. Ösztöndíjad lesz a második félévtől, ha államin tanulsz, és viszonylag jó átlagot produkálsz. Egyeteme és szakja válogatja, hogy mennyi lesz az összeg, 2 000-től 30 000 forintig bármennyi lehet.

Jogosult vagy ezen felül szociális támogatásra, amennyiben együttállnak bizonyos feltételek, pl. elvált szülők gyereke vagy, vagy egyik szülőd munknélküli, sokan vagytok testvérek, vagy bármi, ami miatt hátrányos helyzetűnek minősülhetsz. A szoctám összege általában 10-20 000 forint körül van.

Valószínűleg elsős vagy, ekkor lehet kérvényezni "elsősök szociális támogatását", ami csak egy félévig tart, öszötndíj helyett adják, szintén szociális alapon.

De általánosságban elmondható, hogy a mai árak mellett szülői támogatás nélkül nem fogsz megélni - még kollégistaként sem - kizárólag a támogatásokból.

2009. aug. 18. 08:47
 2/6 A kérdező kommentje:
A szoc. támogatásra azért lenne szükségem, mert csak az egyik szülőm dolgozik tanárként, hárman vagyunk testvérek, így az egyetem finanszírozása igencsak nehézkes... ezeket a szoc. támogatásokat hol lehet igényelni? Az egyetem honlapján nem találtam erre vonatkozó információkat.
2009. aug. 18. 09:41
 3/6 anonim ***** válasza:
Melyik egyetemről van szó?
2009. aug. 18. 11:24
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha honlapon nincs infó, akkor menj be a hallgatói irodába, biztosan segítenek.
2009. aug. 18. 14:23
 5/6 anonim ***** válasza:
Ki lesz majd plakátolva az egyetemen szeptember közepétől,hogy hol és mit kell tenned. Egyébként ha 3 testvéred van akkor nagycsaládosnak számítasz. Ha 2 testvéred minimum tanul még valahol, akkor csak kiemelt kategóriába tartozol vagyis csak a születési anyakönyvi kivonatokat kell majd vinned, és ezért havi 24 ezer forint jár majd neked. Ez a törvény. Ettől elvileg nem térhet el egy iskola sem.
2009. aug. 18. 22:19
 6/6 anonim válasza:
Figyelj, ha etnikum vagy hamarosan zyklon-b-re
2010. ápr. 12. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!