A BME diplomái elismertek külföldön?
Ez gyors volt:)
Úgy értem a mezőnyt, hogy összevetjük külföldi egyetemekkel is.
Ugyan már. Ne legyünk már ennyire naivak. Nem. Nem ismernek egy Budapesti egyetemet sem külföldön, mivel nem világhírűek. Te ha így megkérdeznek ismered Párizs műszaki egyetemét, Prága főiskoláit? Ugye nem... Szerinted ismeri bárki is, hogy mi a különbség a BME és a BMF között külföldön?
Egyébként az IBS egyetem azt hiszem az egyetlen iskola, amit ismernek külföldön.
Mondjuk egy biomérnöki diplomát vagy egy gépészmérnökit mennyire látnak szívesen külföldön (ha a BME adja ki)?
Azt még elfelejtettem kérdezni, hogy külföldi, nevesebb egyetemeken több tantárgyat jobban vagy ugyanannyit jobban tanítanak? Az onnan kikerülő diákok több dolgot tanulnak meg, nem? Vagy csak a képzés más (végül is máshogy hívják külföldön ugyanazt a képzést mint itt belföldön, vagy ugyanazt meg lehet csinálni itthon csak több lépésben)? Nincs esetleg valami univerzális "szabvány" amihez minden egyetem igazodik aszerint hogy mit, milyen mennyiségben tanít (mondjuk a bolognai rendszer ezt a szabványt hívatott létrehozni, de ezt úgy tudom nem mindenhol alkalmazzák)?
Szívesen látják.
A külföldi oktatásról: a magyar az átlag felett van. De nem mindegy hogy egy fekete-afrikai egyetemet vagy a Harvardot nézzük. Az USA-ban is vannak futottak-még egyetemek.
Pont nem rég volt egy lista: a bme gépész képzése a 198. a gépész képzések közül (közép-Eu.-ban csak egy lengyel és egy szlovén van rajta a listán ezen kivül)
valóban nem ismeri mindenki (mert miért is ismerné?), de aki szakmában van az tudja h hol vannak jó műszaki egyetemek (legalább Európában). és tudják h a műszaki egyetemek közül jó képzés van a bme-n
Én hallottam egész extrém történeteket, hogy a Föld másik felén tárt karokkal fogadják a magyar mérnököket, mert k*rva jók a szakmában. Főként ennek az ellenkezőjét hallom sajnos, de remélhetőleg magam is megtapasztalhatom a fogadtatást:)
A sulink 360. legjobb egyetem a világon, ami szerintem nagyon jó! Régen (50 éve) Európa legjobbjai közt volt a BME, sajnos csak VOLT!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!