Melyik a legjobb budapesti gimnázium?
Figyelj, a legjobb gimikbe elsőben a többszörös túljelentkezés mellett a többfordulós felvételin is nehéz bejutni, menet közben teljesen kizárt.
Egy közepes erősségű gimibe tudsz csak bejutni utolsó évben. Így érettségi előtt 6 hónappal nem tudnátok megvárni a tanév végét?:-o Vagy kollégiumban lakni a mostani gimiben maradva?
Saját tapasztalatból mondom hogy nem érdemes már ilyenkor sulit váltanod, részben azért mert már legtöbb suliban ilyenkor már rég kialakultak a baráti társaságok, és saját tapasztalatból meg más emberektől is hallottam hogy nehéz vagy lehetetlen beilleszkedni. Én 11. be váltottam másik sulit, pedig nem költöztem messzire, és az a 2 év gyakorlatilag szenvedés volt, alig voltak ott barátaim, kb 1 emberrel ha jóba voltam. Én vidéki suliba mentem 100 km volt a távolság durván, és bánom hogy nem maradtam a régi sulimban és nem lettem inkább koleszos.
Figyi te tudod, de ha jót akarsz magadnak és ezt az 1-2 évet ki szeretnéd húzni a régi sulidba a régi megszokott barátaiddal, osztályoddal akkor jobban jársz ha kollégiumba mész. Te döntésed, csak azért fontold meg.
Most hogy a kérdésedre válaszoljak, hogy melyik a legjobb, fene tudja, mindenhol más igazából, mindenhol más a közösségi élet, mindenhol vannak jófej tanárok, meg idióták is. Meg attól is függ hogy ott milyen suliba szeretnél járni, mert a tömegközlekedés miatt is hiába laksz a belvárosba de akkor is eltarthat az utazás akár 40 percig is, és lehet jobban jársz ha megtudod mondani hogy kb hol melyik kerületbe szeretnél suliba menni.
Értem.
Sazkközépből még bajosabb. Nem tudom, lehet-e egáltalán gimire váltani a szakközepet, a legjobb gimikbe tuti nem tudsz váltani, amiért már írtam, amiatt. Legalább 3x annyit kell ott tudni minden tárgyból, mint egy szakközépben. Én a Fazekasba jártam, 5-öst arra adtak, ha a felvételi szintet teljesítetted. Pl. fizika 5-ös annak járt, aki TTK-ra maxpontos felvételit írt volna fizikából, magyarból arra, aki maxpontosat írt volna a BTK-ra. És ezt 14 tárgyból. Nekem az érettségi így sokkal nehezebb volt, mint a felvételi.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!