Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kik voltak ezek? (történelem)

Kik voltak ezek? (történelem)

Figyelt kérdés

webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:zclBftQOvL8J:hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1laszt%C3%B3fejedelem+N%C3%A9met-r%C3%B3mai+cs%C3%A1sz%C3%A1rs%C3%A1g+fejedelmek+kialakul%C3%A1sa&cd=2&hl=hu&ct=clnk&gl=hu

Itt található hét név:

a mainzi érsek, a birodalom főkancellárja

a kölni érsek, Itália kancellárja

a trieri érsek, Burgundia kancellárja

a cseh király, a birodalom főpohárnoka

a rajnai palotagróf (pfalzi gróf), a birodalom főasztalnoka

a szász-wittenbergi herceg, birodalmi főmarsall

a brandenburgi őrgróf, birodalmi főkamarás.

Nekem ezekkel 2 dolgom van.Megtanulni a területüket(névből adódóan menni fog),illetve a személyeket.De ezeket nem találom sehol.Valaki segítene megkeresni? Pl.: név szerint ki a brandenburgi őrgróf,azaz a birodalmi főkamarás,stb...

Fontos lenne :S

#Kik-voltak-ezek-történelem
2012. okt. 20. 19:10
 1/2 anonim ***** válasza:
Ezekből nem csak egy volt. :ss
2012. okt. 20. 19:19
 2/2 A kérdező kommentje:
Nekem a legelsől kellenek,azaz 1356-tól számítva,mert akkor alakult ez az egész.Tehát a legelső ilyenek.A kérdés kiírása óta a pfalzira találtam olyat,hogy I.Rupert,Brandenburgra VII. ¸¸Lusta˝ Lászlót és II. ¸¸Római˝ Lajost (nem tudom,hogy melyikük lehetett,szinte egyszerre uralkodtak,és naná,hogy az egyik 1356-ban halt meg,nem tudni,hogy választófejedelmi pozíciója előtt,vagy után),a csehekre Luxemburgi Károlyt (aki maga ezt az egész aranybullás cuccot alakította).A többire nem találtam semmit :S
2012. okt. 20. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!