Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerdán írunk fizikatz-t és...

Szerdán írunk fizikatz-t és egy kukkot se értek! SEGÍTSETEK LÉCCI. HOGY KELL?

Figyelt kérdés

A lényeg az, hogy ilyesmit tanulunk, csak nem értem:

Pl.: Egy autó sebessége: 50 km/h és 35 km-t 20 perc alatt tett meg, akkor mennyi idő alatt tett meg 100 km-t?

Pl. Ilyen. És nem értem, hogy kell átváltani, meg kiszámolni... Segítenétek?

2012. okt. 19. 18:33
 1/6 Gergely Dávid válasza:

Ebbenaz esetben kiszámolod h mennyi idő alatt tett meg 5 km-et.(Azért 5-öt mert az a legkissebb ami a 100ban és a 35 ben is megvan)A huszat elosztod 35-tel=0,57(kerekítve)majd beszorzod 100zal=57,15 Vagyis majdnem egy óra kell hozzá.

Érted-e?

2012. okt. 19. 22:52
 2/6 Gergely Dávid válasza:
Ezt így lehet jiszámolni józan paraszti ésszel :DDD
2012. okt. 19. 22:52
 3/6 Gergely Dávid válasza:
bocsesz tévedtem nem 100 zal szorzod a végén hanem csak 20 szal... Boccs
2012. okt. 19. 23:08
 4/6 Gergely Dávid válasza:

Nem várj belezavarodtam!

Tudod mit A legegyszerűbb ha az oszt társadak érdezed vagy a tanárt bocs remélen nem haragszol...

2012. okt. 19. 23:23
 5/6 anonim ***** válasza:

100/35 és az így kapott eredményt megszorzod 20-szal.

Gondolom a példát csak random számokkal írtad le, mivel így nincs értelme a feladatnak.

De ha normálisabb választ szeretnél, akkor szerintem írj le egy konkrét feladatot, amit nem tudsz megoldani, mert amit leírtál azon nincs mit átváltani, de még csak nekikezdeni sincs értelme.

2012. okt. 20. 01:56
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi:) Csak úgy kitaláltam vmit. Akkor inkább elmagyaráztatom a barátnőmmel. Köszi.
2012. okt. 20. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!