Matematika szakot hol tanuljam?
DE-ről azt hallottam h jó suli meg hallgatóbarát(=nem basztatnak annyit a tanárok) meg Debrecen szinte egy egyetemváros jó hely, több haverom is ott tanul
az ELTE sztem nem lehet rossz, mivel -szinte- a leghíresebb magyar felsőoktatási intézmény
SZTE-ről is mint suliról csak jót hallottam kb Debrecen, de azt is,h mivel az elég közel van a határhoz vannak ott érdekes nem túl bizalomgerjesztő emberek a városban...
hát h pontosan hol lehet vele dolgozni azt nemtom, de hallottam h van olyan szakirány h matektanár szal az egyértelmű h mit csinál :D
Arra a kérdésre, hogy mit csinál egy matematikus: Hát, például korrepetálja az informatikusokat lineáris algebrából :) Egyébként attól függ. Vannak elméleti matematikusok, ők kutatóintézetekben helyezkednek el, és kutatnak. Aztán vannak alkalmazott matematikusok. Ilyenek például a biztosítási matematikusok, akik a biztosítók számára számolják ki, hogy hogyan érdemes a biztosítási csomagokat összeállítani, hogy a biztosító nyerjen rajta (tehát valszámmal foglalkoznak). De biztos vannak ennél szebb területek is, csak ehhez nem értek. Ezen kívül lehet menni matektanárnak is.
Ha most nekem kellene egyetemet választani és matematikát akarnék tanulni, akkor az ELTÉ-t vagy a BME-t választanám, mert az előbbin vannak matematikus ismerőseim, az utóbbin pedig egy másik szakon tanulok és elégedett vagyok a színvonallal (nagyjából - szóval másutt szerintem csak rosszabb).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!