Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Melyik olvasmányt válasszam...

Melyik olvasmányt válasszam inkább?

Figyelt kérdés

7.-es vagyok és a magyar tanárnőnk azt az ajánlatot tette, hogy választhatunk melyik könyvet szeretnénk elolvasni. Jókai Mór:A kőszívű ember fiait, vagy Mikszáth Kálmán: Szent Péter esernyőjét. Szerintetek melyik jobb?

Előre is köszönöm a válaszokat!(:

2012. okt. 19. 16:30
 1/3 anonim ***** válasza:
Szerintem jobban jársz a Szent Péter esernyőjével. Meseszerű.A kőszívű ember inkább történelmi. De megnézheted előtte DVD-n, s utána elolvasod. Én gyakran teszem így, s akkor nem veszítem el az érdeklődésemet.
2012. okt. 19. 16:44
 2/3 anonim ***** válasza:

A Szent Péter esernyője meseszerűbb,romantikusabb, lényegében egy szerelmi történet a cselekmény fő szála, de mégsem csöpög, én nagyon szeretem. (Ha lány vagy, mindenképpen az ajánlom.) :)

A kőszívű ember fiai min. kétszer-háromszor olyan hosszú, bonyolultabb a nyelvezete, tele van idegen eredetű szavakkal, történelmi regény, némi történelmi előismeret/a történelem szeretete nem árt, ha élvezni akarod. Habár én ezt is szerettem olvasni, a Szent Péter esernyőjével jobban jársz szerintem. (De ezt csak látatlanban mondom, ha szereted a kihívásokat, válaszd A kőszívűt)

21/L

2012. okt. 19. 16:57
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!(: Lány vagyok és én is valamiért erre hajoltam inkább. Szeretek olvasni,a romantikusakat pedig még jobban. Szeretem a történelmet és én is láttam a Kőszívű ember fiain, hogy nehézkésebb nyelvezettel van megáldva, de lehet pont ez a jobb benne. De inkább maradok akkor Szent Péternél.((: Köszönöm még egyszer a válaszokat+indokokat!(:
2012. okt. 19. 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!