Melyik olvasmányt válasszam inkább?
7.-es vagyok és a magyar tanárnőnk azt az ajánlatot tette, hogy választhatunk melyik könyvet szeretnénk elolvasni. Jókai Mór:A kőszívű ember fiait, vagy Mikszáth Kálmán: Szent Péter esernyőjét. Szerintetek melyik jobb?
Előre is köszönöm a válaszokat!(:
A Szent Péter esernyője meseszerűbb,romantikusabb, lényegében egy szerelmi történet a cselekmény fő szála, de mégsem csöpög, én nagyon szeretem. (Ha lány vagy, mindenképpen az ajánlom.) :)
A kőszívű ember fiai min. kétszer-háromszor olyan hosszú, bonyolultabb a nyelvezete, tele van idegen eredetű szavakkal, történelmi regény, némi történelmi előismeret/a történelem szeretete nem árt, ha élvezni akarod. Habár én ezt is szerettem olvasni, a Szent Péter esernyőjével jobban jársz szerintem. (De ezt csak látatlanban mondom, ha szereted a kihívásokat, válaszd A kőszívűt)
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!