Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mennyit számít egy rendészeti...

Mennyit számít egy rendészeti gimnázium?

Figyelt kérdés
Most vagyok nyolcadikos,és felmerült bennem a kérdés hogy rendészeti gimnáziumba szeretnék menni! Rendőr szeretnék lenni,és tudom hogy ahhoz rendészeti szakközép vagy Rendőrtiszti főiskola kell. De legalábbis azt mondták rendészeti gimnázium alapozást ad ezekhez. Konkrétan a Than Károly gimnázium,szakiskola és szakközépiskolát néztem! De kételyeim támadtak ezzel kapcsolatban! Ha tegyük fel nem vesznek fel rendőrnek,vagy későbbiekben elbocsájtanak,vagy valami miatt nem lehetek az,akkor is érdemes-e ezt elvégeznem? Mert úgy tudom hogy ez a suli ugyanúgy gimnázium,csak rendészeti alapozást is nyújt. De egy érettségi a mai világban nem ér olyan sokat! Nem? És az RTF-el kapcsolatban olvastam hogy plusz pontot is kap akinek valamilyen szakmai képzettsége van?

2012. okt. 13. 19:06
 1/4 anonim válasza:

Ha rendőr szeretnél lenni, nincs jobb választás, mint egy rendészeti gimnázium. Nagyobb a bekerülési esély a későbbiekben. Tudom ajánlani a Than Károly ökoiskolát, amit említettél (weboldal: than.hu). Bár idén (2012) szeptemberben mentem ebbe a suliba, még csak 9.-es vagyok, de tudom, hogy ez az iskola megfelel az elvárásaimnak. Egy Kis ízelítő a rendészeti osztályokról a Than-ban: 9-10.-ben heti 1 önvédelem óra (10.-ben egy a BRFK által kijelölt személy tartja az önvédelmi órákat), 11.-ben rendészeti alapismeretek, már 9.-ben is rengeteg BRFK-val kapcsolatos osztályprogramok lesznek. Ha esetleg megtetszett az iskola, úgy ahogy leírtam, persze itt is vannak f*sz jancsik, meg szenya tanárok, na meg sok házi feladat (:D) és nemcsak rendészeti osztályok vannak a , de ezeket eltekintve jó iskola. Ja és egy fontos dolgot kifelejtettem: heti 1 konditermes tesi óra (legalábbis nekem fontos :D)

Bár ez inkább az iskola bemutatása volt, mint válasz kérdésedre, de innen biztos felvesznek a rendőrtisztire, vagy a szakközépbe. Ha két szóval akarok válaszolni a kérdésedre, akkor "sokat számít" Sok szerencsét a továbbiakhoz ;)

2012. okt. 17. 18:24
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! :) Engem meggyőztél,többen is mondták nekem hogy sokat segíthet ha rendőr akarok lenni! Akkor ezt biztos megjelölöm :)
2012. okt. 19. 15:27
 3/4 anonim ***** válasza:
Ezzel nem tudok írni kapcsolatosan mert ahogy olvasom gondolom budapesti vagy, de nekem is hasonló elképzeléseim vannak. Én is 9.-es vagyok belügyi rendészeti "szakon" vagyok. Az 1. kommentet olvasva meglepődtem hogy 1 önvédelmi órátok van, nekem egy héten 4önvédelem és 2testnevelés van, persze karatét is tanítanak amiből vizsgázni kell félévente.
2012. nov. 21. 18:53
 4/4 anonim válasza:
Bocsi a hülye kérdésért,de milyen orvosi vizsgálatok voltak elötte?válaszoljatok légyszi?
2013. máj. 30. 23:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!