Járműmérnök BME vagy külföld?
Repülőmérnökként szerintem mindenképp külföldbe kell gondolkoznod (legalábbis munkalehetőség szempontjából), ezért jobb lenne valamelyik külföldi egyetemet elvégezned.
A legszerencsésebb valamelyik német műszaki egyetem pl karlsruhei vagy müncheni ha van megfelelő szak stb ennek nézz utána. De azt ne felejtsd el h a külföldi tanulásnak nagy anyagi vonzata is van főleg h németországban asszem van tandíj, drága a lakhatás az utazás, ösztöndíj sem biztos h jár a külföldi diákoknak ( a bécsi TU-n csak akkor kaphatsz ösztöndíjat ha ottani állampolgár vagy vagy valamelyik szülőd ottan adózik, németeknél nemtom hogyan működik ez )stb.
Én a BME re járok járműmérnöki szakra járok mondjuk nem repülős vagyok, de a az első két évben mindenki ugyanazt kapja aztán a negyedik félévtől van a szakosodás addig nem igazán fogsz találkozni repülőkkel és utána sem fog minden csapból repülő folyni azé arra készülj. ITT a mintatanterv a járműmérnöki bsc-hez a bme-n : [link]
Az is egy lehetőség h a bme-n elvégzed a bsc aztán a mesterképzést külföldön. Ennek megvan az az előnye h már lesz valami papírod és tudsz rendes munkát vállalni, másrészt lehetnek problémák a tárgyak elfogadtatásával, meg hát addig nem külföldiül tanultad a tárgyakat.
Szó mi szó nem egyszerű a helyzet, de ha tényleg úgy érzed ez a hivatásod akkor hajrá nem lesz egyszerű viszont nehéz lesz de azé nem kell beszarni teljesíthető :)
remélem szófosásom segített rajtad valamit :)
Ha a BME-vel van kérdésed akkor nyugodtan írj nekem , ha tudok válaszolok
Ja és ha a bécsi TU- val kapcsolatban ajánlani tudom az [link] oldalt.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!