Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » MSc-képzéssel kapcsolatos...

MSc-képzéssel kapcsolatos kérdéseim. Ki tudnál segíteni?

Figyelt kérdés

1. Az a Felsőoktatási Tájékoztató, amelyik a továbbtanulni vágyó végzős középiskolásoknak szól, az csak a BA/BSc-s szakokat tartalmazza, v. ebben vannak az MSc-s szakok is feltüntetve? Ha nem, akkor milyen tájékoztató könyvben találom meg az MSc-s szakokat?

2. A másik kérdésem egy neten talált infoval kapcsolatos. Napok óta próbálom megtalálni a dokumentumot, de mintha eltűnt volna az internet sötétjében :) Fogalmam sincs, hogy miképpen kereshetnék még rá.

Arról van szó, hogy találtam egy leírást, hogy milyen "kategóriákba" sorolhatók az MSc-s képzések. Ha jól emlékszem, 3 kategória van, amiből az egyik az, hogy - csak szakirányú alapfokú (BSc) diplomával rendelkezők jelentkezhetnek az adott szakra.

Van még 2, amiből logikailag az egyik szerintem az lehet, hogy - a képzésben bármely alapfokú (BSc) diplomával rendelkező résztvehet -. És elvileg van mégegy 3. (ha tényleg 3 ilyen kategória van).

Ha vmelyikőtök meg tudná mondani, hogy melyek pontosan ezek a kategóriák, v. véletlenségből megtalálná a honlapot, amit én nem lelek, és belinkelné, nagyon megköszöném!

Remélem, nem lett túl bonyolult! És bocsi, ha hosszúra sikerült!

Előre is köszi a válaszokat! :)

2009. aug. 5. 21:00
 1/5 anonim ***** válasza:
Szia!Esetleg a felvi.hu ? vagy fisz.hu ha létezik ilyen még:)
2009. aug. 5. 21:39
 2/5 anonim ***** válasza:

1. Benne vannak a könyvben, de jobb ha a felvi. hu-n nézed meg (december körül), mert az ingyenes

2. Fogalmam sincs, én csak egyről tudok:)

2009. aug. 5. 21:48
 3/5 anonim ***** válasza:

1.a könyvben benne vannak a MASTER képzések is

3.sajna fogalmam sincs mi a 3 kategória,az első 2 szinte tuti h.az amit írtál.

mikor olvastad ezt a dokumentumot?

mert ha felül az ikonok közt rámész h.előzmények(kis zöld nyíl+óra ábrája)/kedvencek ikon után/,előkeresheted,ha kb.tudod mikor láttad.

2009. aug. 5. 21:58
 4/5 anonim ***** válasza:

3.vagyok

egyébként könyvtárakban is benn szokott lenni a kék könyv,ha nem akarod megvenni:)

2009. aug. 5. 21:59
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Hozzáfűznivalóim:

- a könyvet nem akarom feltétlenül megvenni, és tudom, hogy van neten is olyan hely (pl. felvi), ahol meg lehet nézni, de tisztában akartam lenni azzal, hogy ugyanabban a könyvben leírják-e mindkettőt.

- 3-nak: az előzményeket már próbáltam, de akkor jöttem rá, hogy van olyan vírusírtóm, amivel ha átnézetem a gépet, akkor az előzményeket is törli, ha beállítom, és pechemre be is állítottam, így sajna onnan sem tudtam megnézni, hogy melyik honlapon láthattam.

2009. aug. 5. 22:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!