Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Elhunyt a férjem, a fiamat...

Elhunyt a férjem, a fiamat most vették fel egyetemre. Az árvaellátáshoz kell igazolás, ha nappali tagozatos. Igaz, hogy elfogadják a felvételi értesítőt és beiratkozás után bemutatható az igazolás?

Figyelt kérdés
Hálás köszönet a válaszokért.
2009. aug. 5. 19:22
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy elfogadnák, mert nem elég, hogy besorolást nyert, be is kell iratkoznia. Jobb, ha iskolalátogatási igazolást kér.
2009. aug. 5. 19:33
 2/4 anonim ***** válasza:
Szerintem is az, ahogy az első írta. Beiratkozáskor kér egyet.
2009. aug. 5. 20:25
 3/4 anonim ***** válasza:
Úgy tudom visszamenőleg is kifizetik az ellátást.
2009. aug. 5. 22:22
 4/4 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező,

én is hasonló helyzetben vagyok, csak az én Édesapám régebben halt meg.

A Nyugdíjfolyósítótól kap majd egy igazolást, azt kell az iskolával kitöltetni, ill lepecsételni.

Mivel a fia, most megy egyetemre, ezért (nem tudom, pontosan mikor halt meg a férje)a középiskolai jogviszonya megszűnt, így ugye most nem kap árvaellátást.

Azonban, ha a fiú beiratkozik az egyetemre utána ezt az igazolást kitölteti sé elküldik a Nyugdíjfolyósítóhoz, akkor ahogy a második válaszoló is írta, visszamenőleg megkapják az árvaellátást. ( a nyári hónapokét is). Én most megyek a második egyetemi alapképzésemre és most én sem kapok ellátást, majd ha beiratkoztam, utána elküldöm az igazolást és megküldik. Nem hiszem, hogy a felvételi értesítőt elfogadnák, hisz az nem jelenti azt, hogy be is iratkozott.

Majd minden félév környékén érkezik egy ilyen igazolás és le kell pecsételtetni és visszaküldeni.

Akkor nem jár csak, ha a fiú betölti a 25. életévét, ill. ha levelező tagozaton tanul.

Remélem, hogy segíthettem.

2009. aug. 6. 10:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!