A nemzetközi diákigazolványt elfogadják a BKV ellenőrök és a MÁV?
Figyelt kérdés
A hazai diákom októberben jár le. Viszont a nemzetközi diákigazolványom decemberig jó.
Nagyon kérik a hazait is mellé? Vagy beszéljek angolul vagy németül és úgy tuti elhiszik?
2012. okt. 7. 14:48
1/3 anonim válasza:
Eszerint Az EU-s tanulóktól elfogadják a nemzetközi diákot.
"Az EU, EGT tagállam és Svájc állampolgára,[...] aki ezen államok nappali és esti oktatásban részt vevő tanulója, hallgatója:"
Bemutandó igazolások között ott a nemzetközi diákigazolvány.
Magyarország az EU tagja, szóval innentől kezdve, szerintem el kell, hogy fogadják.
A MÁV nem ír arról, hogy elfogadja e vagy nem a nemzetközi igazolványt. Legalábbis én nem találtam meg.
2/3 anonim válasza:
El kell fogadják. De gyakorlatban simáén nem fogadják el, és még csalással vádolnak meg, mondván ez egy kamu. Ismerőssel előfordult.
3/3 anonim válasza:
én is láttam és hallottam olyat amit az előző mond. vonaton vki nemzetközi diákig-t adott oda a kalauznak, aki mondta neki h ez nem jó és legközelebb nehogy ezzel utazzon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!